Stöldliga slog till mot TV4 – igen

Dyrbar kamerautrustning stals mitt framför ögonen på Kåmark

FOTBOLL

SAN JOSÉ. Mitt under den svenska träningen slog stöldligan till – igen.

TV4:s fotbollsteam bestals på kamerautrustning samt kreditkort och mobiltelefoner.

Foto: BILDBYRÅN
Pontus Kåmark satt tio meter från platsen där väskorna försvann. ”Man blir ju mest förbannad på sig själv att man inte märkte det. Samtidigt är de skickliga”, säger TV4:s expertkommentator.

TV4 har fyra personer utsända att bevaka landslagets januariturné i Costa Rica/USA.

I onsdags blev reportern Olof Lundh bestulen på sin dator under en svensk träning, i går slog stöldligan till på nytt, återigen mitt under en svensk landslagsträning.

Den här gången kom tjuvarna över värdefull kamerautrustning. TV4:s Sofia Broberg blev dessutom av personliga tillhörigheter som plånbok och mobiltelefon.

Bar iväg två väskor...

Expertkommentatorn Pontus Kåmark satt tio meter ifrån platsen där väskorna försvann.

– Men blir ju mest förbannad på sig själv att man inte märkte det. Samtidigt är de skickliga, säger Kåmark och berättar att tjuvarna gick in på planen under pågående träning, mitt framför det svenska pressuppbådet, och bar iväg två väskor utan att någon märkte något.

– Det konstiga är att det skedde precis bredvid planen där bara svensk media och några få costaricanska journalister befann sig, säger Kåmark.

Eftersom det är andra gången på kort tid som TV4 blir bestulna misstänker Pontus Kåmark att det svenska journalistsällskapet förföljs av en specialiserad stöldliga.

– Man ska inte spekulera och anklaga folk men det känns inte som att det var någon från gatan som klev in, det hade vi upptäckt. De här personerna är inte dummare än att de vet var och hur de ska slå till.

Samtidigt anser Kåmark att den svenska landslagsledningen inte har ordnat tillräcklig bevakning kring sina träningar.

– Det sitter tre tomtar till vakter här utanför. Hade det varit Brasilien som tränat är jag övertygad om att säkerheten varit högre. Men självklart, i grund och botten är det vi själva som måste hålla ordning på våra saker, säger Kåmark.

”Vi är för godtrogna”

Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell hade översikt över platsen där kamerorna stod, men märkte inte heller något.

Har ni för dålig bevakning kring era träningar?

– Nej, det handlar snarare om att vi är för godtrogna. Vi tror inte att det kan hända, och det borde det inte kunnat göra heller, säger Lagrell.

Sofia Broberg samt Bildbyråns fotograf Markus Eriksson (vars kameror försvann) polisanmälde stölden under gårdagen.

– Det känns för jävligt. Det är visserligen bara prylar men man är ju här och vill kunna göra sitt jobb, suckar Sofia Broberg.

TV4 får tillsvidare låna utrustning av ett costaricanskt tv-bolag för att kunna genomföra sin sändningar.