Holméns revansch

Hittade rätt – fyra dagar efter flygmissen: ”Extra viktigt i dag”

Foto: BILDBYRÅN
flygande mittfältare Samuel Holmén var en av spelarna som missade anslutningsflyget från Houston i veckan. Resultatet blev att den försenade kvartetten förlorade en dags träning på landslagsturnén. En miss som Holmén haft svårt att släppa. ”Det var skönt på alla sätt och vis att få göra den här matchen och även göra mål, sade Samuel Holmén efter segern med 1–0.
FOTBOLL

SAN JOSÉ. Samuel Holmén kom en dag för sent till landslagets januariläger i Costa Rica.

I går tog han revansch för flygplatsmissen.

– Extra skönt. Det var ju ingen bra start man fick, säger Samuel Holmén.

Foto: BILDBYRÅN
brände i solen Rade Prica lyckades missa öppet mål från några meter. En bedrift som gav de cirka 7?000 på läktarna ett gott skratt.

Fyra minuter in i andra halvlek slog Bröndby-mittfältaren till. Behrang Safari kom runt på vänsterkanten och hittade Holmén vid straffpunkten.

– Det var ett perfekt inlägg av Behrang som jag kunde möta på volley. Jag fick perfekt träff, säger Samuel Holmén när Sportbladet träffar honom strax efter matchen.

Målet blev matchens enda och EM-året 2008 inleddes därmed med svensk seger.

– Det var mitt första mål i A-landslaget. Jätteskönt med tanke på allt som ligger i potten, säger Holmén.

”Fantastiskt bra”

Hur ser du på dina EM-chanser?

– De blev inte sämre i alla fall. Det är mycket kvar att göra men jag antar att förbundskaptenerna är nöjda med mig.

Assisterande förbundskapten Roland Andersson var naturligtvis nöjd med Holméns insats till vänster på mittfältet.

– Framför allt med arbetsinsatsen. Att han orkade springa så mycket som han gjorde så här tidigt på säsongen är imponerande. Sedan är det fantastiskt bra gjort att ta sig in i målgörarläge och sätta dit den.

EM-truppen?

– Samuel har varit med ett tag och det handlar om att ta det sista steget. Men det känns som att konkurrensen spetsades till lite, säger Roland Andersson som också berömde ytterbackarna Fredrik Stoor och Behrang Safari.

För Samuel Holmén fanns ytterligare ett skäl att vara nöjd med sin lyckade insats. Tillsammans med Johan Wilandh och Stefan Ishizaki missade Holmén Blågults första träning då de inte kom med anslutningsflighten i Houston. Något de hånats för i tidningar och av lagkamrater under veckan.

”Skönt på alla sätt”

– Det var extra viktigt att göra bra ifrån sig i dag. Det var ju ingen bra start man fick på det här lägret. Det var skönt på alla sätt och vis att få göra den här matchen och även göra mål, säger Samuel Holmén.

Sin fina form förklarar han så här.

– Jag har hittat glädjen igen och tycker det är väldigt roligt att spela fotboll. Det gjorde jag inte mot slutet i Elfsborg.