”Det är inte märkvärdigare än att det kan bli fel ibland”

Tord Grip om varför City missade Isaksson

FOTBOLL

ISTANBUL. Ett misstag utan baktanke.

Det är förklaringen till att Andreas Isaksson inte nämns bland de landslagsspelare Manchester City skryter om på sin hemsida.

– Det är inte märkvärdigare än att det kan bli fel ibland, säger Tord Grip till sportbladet.se.

När Svenska Fotbollförbundet skickar ut information till europeiska klubblag om att landslaget vill använda svenska spelare i landskamper är det alltid en preliminär information. Standardutskicket går ut till betydligt fler spelare än som sedan kommer med i truppen, som ofta spikas kort inpå den officiella presentationen. Den slutgiltiga bekräftelsen sker alltså i samband med att truppen presenteras publikt.

– Vi fick en lista från det svenska fotbollförbundet där han bara var uppsatt på en ”stand by”-lista för ett landslagsuppdrag. Vi går bara ut med helt konfirmerade uppgifter. Vi är väl medvetna om att han är svensk landslagsman, sa en presstaleskvinna för Manchester City till sportbladet.se i eftermiddags.

Nu reder Tord Grip ut de sista missförstånden.

– Vi är också väl medvetna om att Andreas är uttagen men det blev något fel på kansliet. Det här är inte märkvärdigare än att det kan bli fel i bland, säger Grip.

Någon utfrysning handlar det alltså inte om.

– Nej, nej, nej. Det handlar inte om något sådant. Det är ni som försöker hitta småsaker som ni drar upp till helsidor, säger Tord Grip.