”Han kommer att stå i EM-premiären”

Isaksson stod hela matchen – och höll nollan

Foto: TV3
FOTBOLL

Andreas Isaksson har upplevt sin karriärs jobbigaste tid i Manchester City.

I Istanbul fick han 90 minuter av Lars Lagerbäck – och höll nollan.

– Jag tycker inte att det syns att han har tappat, säger Viasat-experten Glenn Hysén.

Ni kan bakgrunden vid det här laget; petad av Svennis, placerad längst ned i Citys frysbox, indragen i en jätteturbulens runt transferfönstret och ytterst nära Galatasaray – men till slut kvar i Premier League.

I Istanbul i kväll visade Lasse Lagerbäck att förtroendet för den meriterade landslagsmålvakten står fast och är grundmurat.

Isaksson stod från start och fick spela 90 minuter med värste konkurrenten Rami Shaaban kvar på bänken.

– Han är fortsatt förstaval och är den som kommer att stå i EM-premiären. Jag hoppas nu bara att han får sin chans och får stå i City eller att han trots allt blir utlånad. Man tappar i såna situationer som bara går att träna i matcher, säger Visat-experten Johan Mjällby.

”Isak” sattes inte på några egentliga prov, men löste det han hade att göra resolut.

I 32:a minuten fick han först problem med ett distansskott från Nihat som studsade precis framför mål, men lyckades komma upp på fötter och ta hand om returen.

I 58:e minuten lyste lite matchoträning igenom. Isak kom sent in i en situation framför mål där både han och Petter Hansson gick upp mot Mehmet Yildiz. Smällen sänkte Hansson som blödde ymnigt från läppen.

– Enda gången han var lite ute på vift var när han och Petter Hansson krockade lite. Det var omöjigt att säga om de kommunicerade eller inte, säger Mjällby.

Isaksson själv var nöjd efteråt.

– Det kändes bra. Vi stod upp bra och gjorde en bra match defensivt och hade även nåt läge mer än dem framåt, säger Isaksson till Viasat.

Vad tappar man när man inte får stå?

– Nej, det kändes rätt bra i dag. Det är klart att det är bäst om man spelar, men jag gjorde någon b-lagsmatch i januari så det känns bra.