BLÅGULTS NYA PLAN

Falkenberg förstavalet för EM-uppladdning: ”Zlatan har varit här i hemlighet”

Foto: ANDREAS BARDELL, ELITE HOTELS
fler alternativ Vad Sportbladet erfar förväntas Elite Hotel Strandbaden (längst upp till höger) bli platsen för landslagets EM-uppladdning. Om hotellet inte får uppdraget finns tre andra alternativ: Varbergs Kurort & Kusthotell, Tylösand Spa i Halmstad och Stenungsbaden Yacht Club i Stenungsund.
FOTBOLL

ISTANBUL/STOCKHOLM. Sportbladet kan avslöja Sveriges EM-uppladdning. Elite Hotel Strandbaden i Falkenberg förväntas bli platsen för det första lägret.

– Zlatan har varit här i hemlighet tidigare och trivts, säger hotelldirektör Lotta Ericsson.

Det finns ett par alternativ – men det mesta talar för att EM-uppladdningen förläggs till lyxiga Elite Hotel Strandbaden i Falkenberg. Hotellet, som är känt för att vara populärt bland kändisar, ligger vackert på Skrea strand och samtliga rum har havsutsikt.

– Lugnet och möjligheten till enskildhet gör oss till ett populärt hotell, säger hotelldirektören Lotta Ericsson och fortsätter:

– Vi sköter stället exemplariskt, Fotbollförbundet är mycket hos oss.

Benfica och Blackburn är lag som tidigare har valt att bo på Elite Hotel Strandbaden. Kändisar som prins Carl Philip, Marie Fredriksson och Per Gessle uppskattar också hotellets diskretion.

– Och Zlatan var här i hemlighet förrförra sommaren. Ingen märke något, skrattar Lotta Ericsson.

Kontaktat hotellet

Hon bekräftar att representanter för Svenska Fotbollförbundet tagit kontakt med henne och undersökt möjligheten att tillbringa tiden (21-26 maj) före träningslandskampen mot Slovenien den 26 maj på hotellet.

– Jag ska få ett besked inom en vecka om turen faller på oss, säger Ericsson.

Hotellet erbjuder en 50 meters saltvattenbassäng, ett komplett gym och avskilda matsalar. Vakter hyrs in vid behov. Till Falkenbergs IP, med tillgång till fyra fullstora gräsplaner och en fullstor konstgräsplan, är det bara två kilometer. Detaljerna kring uppladdningen kommer att spikas av landslagsledningen de närmaste dagarna. Och förändringar (se faktatillägget bredvid) när det gäller träningsupplägget är att vänta. Första dagarna på samlingen kommer alla spelares fysiologiska och mentala staus att kartläggas minutiöst.

Mer vila

– Vi ska bli noggrannare än tidigare. Det var några spelare som vi inte hade riktigt bra koll på sist, säger landslagets fysiolog Paul Balsom.

En annan förändring är att truppen ska vila i tre dagar efter den sista träningsmatchen, mot Ukraina 1 juni, innan avfärd sker mot EM.

FAKTA

Första anläggningen

Inför VM hade landslaget inte lika bra tillgång till bassäng och gym som de önskat på första lägret. Detta ska vara optimalt i Falkenberg.

Noggrannare kartläggning

Alla spelare ska kartläggas första dagen – vilken fysisk status är de i. ”Några behöver vila, några behöver speltid, några har suttit på bänken i några månader och behöver ren, rätt tuff fotbollsträning. Där missade vi några spelare senast”, säger fysiologen Paul Balsom.

Pulsmätning

Pulsanalysen är ett redskap att se att spelarna tränar på exakt rätt nivå. ”Förmodligen kommer vi att vara tuffare med att följa upp hjärtfrekvensen”, säger Paul Balsom. Även tester kan bli aktuellt om det råder frågetecken kring en spelare.

Inget flyg dagen efter genrepet

Förra mästerskapet stack spelarna till Tyskland direkt efter genrepet. Nu kommer laget att stanna några dagar i Stockholm. Då kommer den viktiga återhämtningsträningen dagen efter matchen att bli bättre.