Plusguiden, Turkiet–Sverige

FOTBOLL
FAKTA

TURKIET–SVERIGE 0–0

Varningar: Turkiet: Mehmet Aurelio, Gökhan Gönül. Sverige: Anders Svensson.

Domare: Paolo Tagliavento, Italien

Publik: 20 000 (Istanbul).

Sverige

Andreas Isaksson

Löste allt han skulle på ett bra sätt, i en match med få rena chanser men med ganska många småkrångliga situationer. Behövde matchtiden, och gjorde det bästa av den.

Fredrik Stoor (ut 60)

Fin ”riktig” debut. Oerhört lugn med boll, och sällan illa ute defensivt. Lurad av Nihat en gång, annars väldigt säker. Bra fötter, klok inställning. Stärkte sina EM-chanser.

Daniel Majstorovic

Kom ganska illa in i matchen, med svaga uppspel, men hittade rätt allt eftersom och fungerade bra ihop med Hansson. Visade att han är första alternativ som ersättare bakom de ordinarie mittbackarna.

Petter Hansson

Hamnade aldrig i otäcka felvända situationer, och kunde styra med allt framför sig. Gjorde det med utstrålning och säkerhet. Fick en smäll av Isaksson efter en av få kommunikationsmissar med Majstorovic.

Mikael Nilsson (ut 83)

Den Funktionelle var... funktionell. Aldrig överspelad, trygg med bollen, bra både till höger och till vänster. Var lite försiktigare offensivt som vänsterback, men visade att han kan spela överallt. Han kan nog stå i mål också.

Anders Svensson

Fortfarande inte helt hundra i samspelet med Kim Källström, men Anders löste sin uppgift helt okej. Ett par okontrollerade chansbrytningar och lite positionsfel före paus, men i det stora hela såg det bra ut.

Sebastian Larsson

Kvällens man. Debuterade, men spelade som om han hade hundra landskamper bakom sig. Klok, lugn, trygg, positionssäker och begåvad med bollen. Viktig när laget tröttnade, kan kvittera ut EM-biljetten nu.

Kim Källström

Hög högstanivå, alltid hög ambition i sitt passningsspel; men vill ibland vara FÖR kreativ och direkt, och då kommer slarvfelen. Behöver fler matcher ihop med Svensson på innermittfältet för att hitta helt rätt.

Kennedy Bakircioglü (ut 73)

En av få som kom fram i bra lägen, borde till och med satt ett av dem. Gav sig ut på lite osorterade långlöpningar med boll som gav för lite, men gjorde en bra match i stort.

Marcus Berg

Fick 90 minuter och hade det lättare ihop med Elmander än med Rosenberg, när rollfördelningen blev tydligare. Gick för ofta på samma ytor och bollar som Rosenberg. Värd fler chanser. Lär få dem.

Markus Rosenberg (ut 46)

Led av att inte ha någon riktig referenspunkt bredvid sig, sprang på det mesta och kom fel ofta. Jobbade hårt, som alltid, men fick inte ut särskilt mycket av slitet.

Johan Elmander (in 46)

Gjorde en Elmander-match, med ideliga långrusher och smart samspel med Berg. Fick inte så mycket till lägen, men gjorde ett gediget jobb.

Behrang Safari (in 60)

Går framåt varje gång han har läge, kommer att bli en stor tillgång när han blivit tryggare i sitt defensiva positionsspel.

Samuel Holmén (in 73)

In på vänsterkanten och klarade sitt jobb sista kvarten, utan att hinna lämna något större avtryck.

Matias Concha (in 83)

Turkiet

Målvakt:

Volkan Demirel

Försvar:

Gökhan Gönül

Gökhan Zan

Servet Çetin

Hakan Balta (ut 46)

Defensiv Mittfältare:

Mehmet Aurélio

Mittfältare:

Hamit Altintop (ut 61)

Emre Belözoglu (ut 77)

Offensiv Mittfältare:

Yildiray Bastürk (ut 46)

Anfall:

Halil Altintop (uy 46)

Nihat Kahveci (ut 86)

Avbytare:

Arda Turan (in 46)

Ugur Boral (in 46)

Mehmet Yildiz (in 46)

Mehmet Topuz (in 61)

Mehmet Topal (in 77)

Gökdeniz Karadeniz (in 86)

Endast spelare som spelat minst 15 minuter betygsätts.

Underkänd Godkänd Bra Mycket bra Världsklass

ARTIKELN HANDLAR OM