Roland: ”Zlatan är en vinnare”

FOTBOLL

”Inte så illa va?” löd sms:et.

Avsändare: Zlatan Ibrahimovic.

Mottagare: Roland Andersson.

– Det här var ett bra kvitto, säger den assisterande förbundskapten.

Roland Andersson.

Anfallsstjärnan talade tidigare i veckan med den svenska landslagsledningen och berättade att smärtan i knäskålsenan var borta.

– Han hoppades kunna vara involverad i matchen. Så det var inte helt överraskande, men vi förstod att han inte skulle starta, säger Roland Andersson.

Det blev ett 40 minuter långt inhopp mot Parma. Zlatan bjöd på två mål, men det var inte bara den avgörande ligainsatsen som gladde förbundskaptenen.

Det var ur EM-synpunkt lika mycket värt att se anfallarens agerande i närkampspelet.

– Det var viktigt att se att han inte var rädd. Han var uppe i en duell med målvakten och hade tre, fyra riktiga närkamper där han tog för sig, säger Roland Andersson.

Inte förvånad

Comebacken var verkligen i stil med hur Zlatan är som spelare och Roland var inte förvånad.

– Jag känner Zlatan sedan pojkålder. Detta var en situation som han älskar. När man såg honom på sidlinjen, när han blev inbytt, såg man att han tänkte ”detta ska jag fixa till”. Det finns vinnare och förlorare. Zlatan är en vinnare. Detta var en sits som han verkligen gillade, säger Roland Andersson.

Det var ett bra kvitto inför EM-samlingen förstås?

– Ja, det var det. Hade han inte fått spela hade vi famlat lite. Nu hoppas vi att han inte får bakslag utan kan spela cupfinalen nästa helg också.

Fler landslagsspelare har lyckats i helgen (Källström, Rosenberg med flera) – hur mycket betyder det när spelaren går in i ett mästerskap?

– Det betyder oerhört mycket. Kommer de med positiva avslutningar betyder det mycket. Att man klarar sig sista matchen, som Elmander, är också positivt.