Stjärntrio missar EM-uppladdning

Zlatan, Allbäck och Källström får ledigt

FOTBOLL

Kim Källström, Zlatan Ibrahimovic och Marcus Allbäck får ledigt från landslagets första träningsläger inför fotbolls-EM.

Anledningen är att de tre har matcher med sina klubblag på lördag.

Foto: Foto: MAGNUS WENNMAN
DEN DYNAMISKA DUON Zlatan Ibrahimovic och Markus Allbäck fick samspelet att fungera perfekt. Redan efter 34 sekunder låg det nya radarparet bakom 1–0-målet. ”Med en spelare av den kalibern (Zlatan) är det viktigt att få samarbetet att fungera”, säger Markus Allbäck.

De tre får hoppa över träningsdagarna i Stenungsund och ansluter till truppen först på måndag, samma dag som Sverige möter Slovenien på Ullevi.

– Kim och Zlatan har cupfinaler och för Marcus del handlar det om att han spelar sin sista match med FCK innan flytten hem till Örgryte, säger förbundskapten Lars Lagerbäck till fotbollsförbundets hemsida.

Källströms Lyon möter PSG i den franska cupfinalen, medan Ibrahimovics Inter möter Roma i den italienska. För Allbäcks FC Köpenhamn väntar den sista ligaomgången, mot Lyngby.

– Det är givetvis inte optimalt men det första lägret är till viss del individualiserat, säger Lagerbäck.

– De här tre är ju dessutom rutinerade och det viktigaste är att de är på plats när vi drar i gång det andra lägret som blir mer inriktat på att träna vårt spel och spela ihop laget.

Landslagslägret i Stenungsund inleds på torsdag. Efter matchen mot Slovenien i Göteborg återsamlas landslaget sedan i Stockholm, ett läger som avslutas med matchen mot Ukraina på Råsunda den 1 juni.

Det är sedan tidigare klart att även Henrik Larsson får ledigt i helgen. Larsson har lovat bort sig till en minnesmatch för den avlidne Celticspelaren Phil O'Donnell i Glasgow.