De visste ingenting

Lars-Åke Lagrell fick beskedet av Sportbladet

Foto: Foto: all over press
funderade vid poolen Tidigare i veckan vilade Fredrik Ljungberg ut i semesterorten Portofino i nordvästra Italien. Där fick han tid att fundera över sin framtid i landslaget. Enligt hans agent Claes Elefalk var det då det slutgiltiga beslutet att sluta togs. Svenske stjärnan vill nu fokusera på klubblaget West Ham.
FOTBOLL

Fredrik Ljungberg ringde Lars Lagerbäck och informerade om sitt avsked i går.

Men informationen nådde inte vidare. Förbundsbasen Lars-Åke Lagrell fick beskedet av Sportbladet.

– Jag har inte hört något. Men jag är inte sådär väldigt överraskad, säger Lagrell.

Landslagets presschef Thomas Saleteg var liksom Lagrell inte informerad om Ljungberg.

Enligt Fredrik Ljungbergs agent Claes Elefalk togs beslutet att sluta i landslaget för flera år sedan. När Fredrik Ljungberg väl valde att gå ut med nyheten gjorde han det med ett öppet brev.

Tidigare under dagen hade Lars Lagerbäck, West Hams manager Alan Curbishley och förbundets informationschef Jonas Nystedt fått beskedet.

Lars-Åke Lagrell befann sig i Wien – totalt ovetandes.

– Jag har inte hört något. Men jag är inte sådär väldigt överraskad, sa Lagrell när Sportbladet nådde honom sent i går kväll.

Tackar Freddie

Lagrell, som varit ordförande i fotbollsförbundet under hela Ljungbergs landslagskarriär, tackar Ljungberg för hans tid i landslaget:

– Det är väldigt tråkigt att han slutar i landslaget, men varje år så måste ett par nya komma in och då måste vi acceptera att några försvinner och då ska vi säga: tack grabbar, bra gjort.

”Ingen aning”

Ingen av de landslagsspelare, som Sportbladet varit i kontakt med, hade heller en aning om att Ljungberg planerat att sluta i landslaget.

– Jag hade ingen som helst aning om det här, säger Mikael Nilsson.

Är du förvånad?

– Ja, det är jag väl. Han var ju kapten och allting, men det här är väl någonting som han tänkt igenom ordentligt, säger Nilsson

Sportbladet försökte i går komma i kontakt med förbundskaptenerna genom landslagets presschef Thomas Saleteg. Problemet var att inte heller han kände till att Ljungberg valt att sluta i landslaget.

– Det här var nytt för mig. Det måste jag kolla upp, säger Thomas Saleteg.