Lagerbäck: Vi respekterar Fredriks beslut

Tänker inte försöka övertala Ljungberg

FOTBOLL

Förbundskaptenerna tänker inte inleda någon övertalningskampanj mot Fredrik Ljungberg efter dennes beslut att sluta i landslaget.

– Det är alltid tråkigt när bra spelare bestämmer sig för att sluta, men sådan är fotbollen, spelare kommer - spelare går, skriver de i en kommentar på förbundets hemsida.

Foto: Foto: MAGNUS WENNMAN
Lars Lagerbäck beklagar Ljungbergs uttåg ur landslaget – men väljer att respektera hans beslut.

I går kom beskedet att Fredrik Ljungberg lägger landslagströjan åt sidan för att koncentrera sig enbart på klubblagsfotbollen. För flera i förbundet kom det som en överraskning. Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell fick till exempel beskedet av sportbladet.se.

Fick beskedet av Ljungberg

Förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson fick också beskedet i går kväll. Av Fredrik Ljungberg. Ingen av de två var i går tillgängliga för en kommentar, men på lördagen kom ett uttalande via förbundets hemsida.

”Efter ett långt telefonsamtal med Fredrik igår kväll kan vi bara säga att det är tråkigt att Fredrik bestämt sig för att sluta spela i landslaget. Samtidigt både respekterar och accepterar vi hans beslut, skriver förbundskaptenerna.”

Ingen övertalningskampanj

Det står också klart att förbundskaptenerna inte tänker ge sig på någon övertalningskampanj för att på så sätt locka Ljungberg tillbaka till landslaget.

”Vi accepterar och respekterar hans beslut. Samtidigt är vi övertygade om att det finns nya spelare som är beredda att ta över. Det är alltid tråkigt när bra spelare bestämmer sig för att sluta, men sådan här fotbollen”, skriver förbundskaptenerna.