Följ Sveriges träning

Sportbladet.se:s Marcus Leifby rapporterar direkt

FOTBOLL

Om tre dagar inleds VM-kvalet – mot Albanien borta.

Landslaget laddar i Stockholm och sportbladet.se följer onsdagens träning på Stadion direkt.

Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
Hur illa skadad är Christian Wilhelmsson?

12.38 Det ser ut att vara över för den här gången. Och jag har precis klarat av min... jag skulle gissa 37:e landslagsträning. Inte mycket att komma med jämfört med Christer Ulfbåge och det äldre gardet. Nu: presskonferens och mer info om Chippen och Anders Svensson.

Det vore trist om Chippen missar matcherna... Järnspikar.

Ciao!

12.30 Regner har upphört och nu börjar det spricka upp här över Stadion samtidigt som Zlatan tar ner en boll på bröstet och har lite lekstuga med Petter Hansson och Fredrik Stoor. Han vrider och vänder och vänder igen – och försvarsduon flänger fram och tillbaka som ett par vindrutetorkare. Han gör lite som han vill Zlatan, så känns det.

Nyss var han nere djupt i banan och hämtade boll. Överstegade lite och skickade bollen vidare. Ingen verkar våga gå på honom riktigt, det finns ju en överhängande risk att tappa brallorna.

12.27 Mer spel nu, tvåmål, på större plan. Var tvungen att smattra i väg en text om Chippens skada så jag har inte hunnit hänga med riktigt vad som händer i spelet. Nio mot nio i alla fall och 4-4-2.

12.19 Spelövningen fortsätter. Landslagschefen Lasse Richt följde med Chippen ut från arenan och han är väl på väg tillbaka till hotellet nu.

12.15 Aj fan. Chippen avbryter en löpning, slänger sig ner och vrålar rätt ut... Såg inte alls bra ut, baksidan igen ser det ut som? Han verkade haja till direkt att det var någonting som gick sönder. Bara skrek ”faaaaan” rätt ut och slog med händerna i gräset. Samma skada som under EM?

Nej, inte alls bra. Chippen kliver av och haltar ut från Stadion. Det ser ut att vara baksidan på höger lår. Återkommer med mer information lite senare.

Just nu ser det i alla fall inte speciellt bra ut. Är det en bristning snackar vi ett par veckor.

12.13 Linderoth och Chippen får lite direktiv av Lagerbäck som slängt av sig kepan.

12.08 Då var den spelövningen avklarad och jag vågar nog lova att det inte blir riktigt den uppställningen på lördag som Lagerbäck mönstrade på träningen. Ser ut som att Zlatans Nike-märke syns lite tydligare i dag jämfört med i går... (har ni läst?)

Slut på skokräm eller har parterna medlat?

12.03 Lite paus och Zlatan passar på att försöka skjuta ihjäl Andreas Isaksson. Kollega Wagner blev stirrig på rösten precis och skrek ”skadechocken”... ”Johan Wiland är ute och tejpar båda knäna”... Under EM hade jag ett skönt snack med Wiland som bland annat bedömde sina chanser till spel till 0,0001 procent.

Borde i ha ökat med ett par tusen procent nu med tanke på att Rami är skadad och att Zlatan går för fullt på träningarna.

Wiland bjöd för övrigt på en hel del annat kul. När jag frågade om hur det var att vistas tillsammans med alla ”stjärnor” sa han kort och gott: ”Det är inte så stor skillnad, men det märks på shoppingkassarna, när flickvännerna åker hem”.

11.55 3-5-2-uppställningen ser ut som följer: Petter, Maestro, Olof – Wendt, Linderoth, Källström, Danne A, Stoor – Larsson. Ja, det blir nio spelare, lägg till en anfallare så blir det tio.

11.51 Lars Lagerbäck kör med keps i dag och manar på under en spelövning, försvar/anfall med lite 3-5-2-touch. Den ska ju nötas, har mannen i keps sagt vid flera tillfällen. Anders Svensson har lämnat planen.

11.43 I dag får vi förmånen att bland annat träffa Olof Mellberg, Kim Källström, Marcus Berg och Oscar Wendt. Olof fick ju sina fiskar varma efter Juve-debuten mot Fiorentina, inte minst av Expressens nye krönikör Birro... Han har börjat försiktigt Birro, skriver nyanserat och klokt, eller vad säger ni själva om det här...

"Olof Mellberg rör sig som en reumatiker på styltor. Han är obegripligt orörlig. Han är som en ren vid vägkanten på motorvägen mellan Umeå och Vilhelmina. Man kan tuta. Man kan blinka med lamporna. Ingenting händer. Han var där först. Och han kommer stå kvar länge på samma ställe när man kört förbi."

Så oootrooooligt dålig är väl inte Olof Mellberg.

Hade jag varit Mellberg hade jag gjort en Zlatan.


11.41 Lättare delen av uppvärmningen är avklarad. Spelarna samlas, får lite instruktioner av Lagerbäck, och stretchar. Anders Svensson har lagt sig till rätta i det dyngsura gräset och får behandling av sjukgymnasten Johan Sandberg. Jag vet i... alltså. Tveksamt om Svensson spelar på lördag.

11.35 Spel i större kvadrat. Sex spelare jagar i mitten. Anders Svensson ser ut att njuta så där mycket av vädret. Halkar runt i jogggindojjor. Micke Nilsson ende som kör med långbyxor och Daniel Majstorovic har dragit upp strumporna ”hela vägen”, som vanligt.

11.30 Regner vräker ner över Stadion nu. Härligt med september. Här är Zlatan i, vad vi i alla fall tror, Buffons pannband...

11.28 Zlatan har fått låna Gigi Buffons bandana, dagen till ära. Kör med ett bredare pannband än tidigare och klär i det. Får man inte kaptensbindeln så får man väl piffa upp looken på annat sätt. Ska se om vi kan fixa fram en bild på det här sen.

11.24 Spelarna värmer upp med lite lätt jogging och går över till den klassiska kvadraten. Anders Svensson trippar runt lite på egen hand och ser väl inte ur att vara Albanien-redo precis. Målvakterna värmer, precis som vanligt, för sig.

TV-fotograferna ser koncentrerade ut. Jag missade första fem av Sportnytt i går och vet inte om de körde något inslag med rörlig bild från Sveriges samling. Chippen sköt ju sönder SVT:s kamera i går. Vår egen fotograf var också nära att bli ”träffad”.

11.14 Om en minut börjar landslagets träning på Stadion. Det är kallt, regnigt och allmänt jävligt väder men Zlatan är här, jag är här och jag har dessutom fått bulle och kaffe.

Anders Svensson, som var skadad i går, finns med... eller är i alla fall här, i dag. Zlatan anlände tillsammans med Daniel Majstorovic och Olof Mellberg för en stund sedan. Det stod några Zlatan-fans utanför Stadion och skrek och sjöng ”ingen kickar fotbolls som han”.

Zlatan gled kallt förbi, småsurrandes med Mellberg och Maestro. Proffessionell, tror jag det kallas. Nu börjar uppvärmningen...