”Får se om jag hamnar där igen”

Kim Källström om rollen – som vänsterback

Foto: Bildbyrån
Till vänster  Kim Källström var bra mot Frankrike och vill helst spela på mitten – trots att han nu klarat av debuten som... vänsterback.
FOTBOLL

Erik Edman är skadad.

Fredrik Stoor och Oscar Wendt orutinerade.

Kan Kim Källström spela vänsterback även i landslaget?

– Vi får se, det var en engångsföreteelse... till att börja med, säger han.

När Lyon spelade det heta mötet mot Saint-Etienne i ligan i helgen valde tränaren Claude Puel att starta med Kim Källström.

Positionen var inte den mest väntade.

För första gången i proffskarriären lirade den vänsterfotade mittfältaren vänsterback – och han gjorde det bra.

Vill helst hålla till på mitten

Lyon vann matchen och Källström fick bra betyg i fransk media.

– Det var annorlunda men ganska roligt. Det var en tuff matchdebut, det är inte där man vill göra bort sig. Jag spelade där för att vi saknade folk, men jag gjorde det med ett leende, säger Källström.

Landslaget saknar en riktigt rutinerad vänsterback i och med Erik Edmans skada och Lagerbäck har vid flera tillfällen valt att flytta över Micke Nilsson till vänsterkanten.

Kim Källström poängrerar att han är mittfältare – men att han spelar där han blir tillsagd.

– Vi får se om jag hamnar där igen, jag är ju mittfältare i grund och botten. Vi får se, det var en engångsföreteelse... till att börja med.

Lysande mot Frankrike

Källström var stundtals lysande när landslaget nötte 3-5-2-systemet i träningslandskampen mot Göteborg för två veckor sedan.

Även om han inte säger det rakt ut så verkar han i alla fall sugen på att fortsätta med samma spelsystem – och i samma position.

– Det var läge att prova någonting nytt och det var positivt. Jag kom ofta rättvänd, längre upp i banan, var mer involverad och hamnade i intressanta positioner, säger han.

I och med Anders Svenssons skada så ökar givetvis Kim Källströms chanser till spel – oavsett om Lagerbäck väljer det ”nya” 5-3-2-systemet eller det klassiska 4-4-2.