”Det känns bättre”

Men Zlatan spelar med smärta

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic kommer att spela mot Albanien på lördag

Men det kommer göra ont på lördag.

– Jag vill inte tänka på det när jag spelar, säger han.

Zlatan är fortfarande plågad av sitt knä – men inte värre än att han kan förtränga det vid match.

Under slutet av fjolårssäsongen var Zlatan kraftigt bromsad av skador. Inför landskampen mot Frankrike lämnade anfallsstjärnan återbud igen – trots att han kort senare kunde spela för fullt med Inter.

Uppgifter har gjort gällande att Zlatan har haft nya känningar i knät och varit begränsad både vid träning och match.

På dagens presskonferens lämnade Interstjärnan ett positivt besked inför VM-kvalmötet med Albanien på lördag.

– Det känns bättre. Jag gjorde styrka i går och i dag och det är bara att köra på med min egen individuella träning, säger Zlatan.

Skadan stör

Men helt frisk är inte superstjärnan i sitt knä. Han har smärta och det kommer han att ha ett bra tag till. Frågan är bara hur mycket det kommer att stoppa honom? Han erkänner att skadan stör honom under matcherna.

– Ja, det gör det. Men det är inget jag vill tänka på när jag spelar, säger Zlatan.

Att han spelade 120 minuter med Inter kort efter att han lämnat landslagssamlingen inför matchen mot Frankrike tycker han inte är särskilt konstigt trots att han säger att han hade kunnat spela mot Frankrike.

– Ja, men frågan är väl hur länge. Hur kul hade det varit att spela 20-30 minuter och sedan fått kliva av. Då var det bättre att jag inte spelade?

”Mitt eget fel”

Förbundskapten Lars Lagerbäck menar att han kan se på Zlatan att han faktiskt är störd av sin skada även om träningarna har gett positiva signaler.

– Det har sett bra ut på träningar, men träningar är just träningar och match är match. Det är svårt att slå bort det helt och hållet. Jag tror att man blir försiktigare, säger han.

Det bekräftar Zlatan.

– Det är dag för dag, ibland har man mer ont och andra dagar är det bättre. Men som jag har sagt hundra gånger nu, det är bara att köra på. Det är lite irriterande. Det är ingen som vill vara skadad, men det får jag leva med. Det är mitt eget fel. Jag betalar för det jag gjorde innan, säger han med hänvisning till att han spelat skadad och på sprutor.

ARTIKELN HANDLAR OM