”Inte tid för Mourinho”

Samtal om Zlatan ryms inte i schemat före kvalmatcherna

Upptagna Roland Andersson och Lars Lagerbäck kommer inte att ha tid att prata med Intertränaren om hur Zlatan Ibrahimovic ska användas i landslaget. "Vi tränar och håller på med en match", säger Andersson.
FOTBOLL

José Mourinho vill träffa Lars Lagerbäck för att diskutera Zlatan i samband med VM-kvalet mot Ungern.

Men förbundskaptenerna är tveksamma till om det går att få till ett möte.

– Han är väl så smart att han förstår att vi inte har tid till det innan, säger Roland Andersson.

José Mourinho kan inte räkna med något möte. FOTO: AP

När Zlatan Ibrahimovic, 26, i går eftermiddag svarade på frågor från delar av svensk media handlade mycket om stjärnans knäproblem.

Hämmar skadan dig?

– Ja, det gör den. Men jag försöker att inte tänka på det när jag spelar. Jag gillar att ha bollen och göra det där lilla extra på planen. Jag kan inte göra det till hundra procent på grund av smärtan.

– Men samtidigt kanske jag överdriver lite nu. Det är mindre smärta än vad det var förut, men det blockerar mig när det gör riktigt ont, säger Zlatan Ibrahimovic.

Vill vårda ”juvelen”

Ibrahimovics skadeproblem oroar Intertränaren José Mourinho. Dagen före Serie A-premiären sa portugisen till Sportbladet:

– Vi måste samarbeta, mr Lagerbäck och jag, för vi har något gemensamt

– en juvel, som vi måste vårda.

Därför vill Mourinho gärna träffa den svenske förbundskaptenen.

– Jag åker till Sverige nästa vecka för att se Sverige-Ungern. Om Lagerbäck har tid skulle jag gärna vilja träffa honom under några minuter, sa Mourinho.

Men den svenska landslagsledningen är tveksam till om det går att få till något möte med Intertränaren.

– Jag hörde att han eventuellt skulle komma till matchen (mot Ungern). Men jag vet inte hur det blir. Innan matchen är det inte mycket tid till det. Det är om han stannar efteråt, säger assisterande förbundskaptenen Roland Andersson.

”Han förstår väl”

Har Mourinho kontaktat er personligen?

– Nej, det har han inte. Han är väl så smart att han förstår att vi inte har tid till det innan. Vi tränar och hålller på med en match. Men finns det tid efteråt så är det jättebra om vi kan träffas, säger Andersson.

Zlatan Ibrahimovic och Mourinho lär dock ha bråttom hem till Milano i Inters specialchartrade jetplan efter matchen nästa onsdagkväll.

På lördagkvällen spelar Inter hemma mot Catania.

– Jag åker till Sverige för att se matchen och för att resa hem med Ibra, förklarade Mourinho.

FAKTA

Alla turerna kring Zlatan, Inter & Blågult

Tisdag 19 augusti: Zlatan lämnar den svenska landslagssamlingen i Göteborg och åker, skadad, hem till Milano.

Onsdag 20 augusti: Sverige spelar landskamp och förlorar, 2–3, mot Frankrike. Samtidigt tränar Ibrahimovic för fullt med Inter.

Söndag 24 augusti: Zlatan spelar 120 minuter när Inter vinner italienska supercupen efter förlängning och straffar mot Roma.

Fredag 29 augusti: José Mourinho säger till Sportbladet att han gärna vill träffa Lasse Lagerbäck för att prata om Zlatan. Mourinho vill att Lagerbäck ska spara Zlatan när det går.

Lördag 30 augusti: Ibrahimovic gör Inters mål i 1–1-premiären mot Sampdoria i serie A.

Tisdag 2 september: Landslaget samlas inför VM-kvalen mot Albanien och Ungern.

I går: Zlatan säger att han fortfarande plågas av sin skada.

I morgon: VM-kval mot Albanien i Tirana.

Onsdag 10 september: VM-kval Sverige-Ungern i Stockholm med José Mourinho på plats. Efter matchen flyger Mourinho med Zlatan direkt tillbaka till Milano.