”Vi är kanske nöjda med oavgjort”

Svenska landslaget har landat i Albanien

Foto: MARCUS ERICSSON
Lars Lagerbäck.
FOTBOLL

TIRANA. I morgon klockan 18.45 smäller det – VM-kvalpremiär borta mot Albanien.

– Om vi får oavgjort efter att Albanien varit starkt så är man kanske nöjd med det, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Svenska fotbollslandslaget har laddat om efter EM-uttåget och landat i ett stekhett Tirana för att ta första klivet på en ny resa, mot VM i Sydafrika 2010. På fredagseftermiddagen höll Lars Lagerbäck presskonferens.

– Det är ett bra lag med stor individuell skicklighet, många bra, erfarna spelare. Det är ett mycket bättre lag än vad statistiken visar. Vi förväntar oss en tuff match, säger Lagerbäck om motståndaren Albanien, rankat 102 på världsrankingen.

Hur viktig är den första matchen i kvalet?

– Varje VM-kvalmatch är som en cupfinal, man har inte råd att tappa många poäng om man ska kvala in. Självklart är första matchen viktig, av mentala skäl är det viktigt att att få en bra start.

Lagerbäck fick frågor om skadorna som stör laget.

– Det är en del av elitfotbollen och det är tråkigt.

Hyllar Zlatan

Om Zlatan Ibrahimovics status säger Lagerbäck:

– Läget med Zlatan är bra. Han får lite känning ibland i sitt knä. Men han har spelat med Inter och varit med på samtliga träningar och det har sett bra ut.

– Han är kanske vår absolut bästa spelare i dag. Även som människa är han positiv och viktig för spelargruppen.

Avgår du om Sverige inte når VM?

– Det vet jag inte. Jag har kontrakt till 2010 och vad som händer då får vi avvakta och se.

Hur ser du på chansen att kvala in?

– Det är en tuff grupp överhuvudtaget. Jag betraktar Portugal som det starkaste laget och ser man på de senaste åren ska vi vara rankade två i gruppen. Men jag håller Portugal som favorit.

ARTIKELN HANDLAR OM