Hans uppgift: Psyka Zlatan

”Ska provocera honom så mycket det går”

Foto: AP
Provocerar Albaniens Debatik Curri (t.v.) har fått uppdraget att ta bort Zlatan i dag – och han ska göra det genom psykningar.
FOTBOLL

TIRANA. Den ene är en av franska ligans mest varnade spelare.

Den andre ska göra Zlatan Ibrahimovic, 26, vansinnig.

– Jag ska provocera honom så mycket det går, säger albanske mittbacken Debatik Curri, 24.

Det blir ingen dans på rosor när Sverige kliver ut på Qemal Stafastadion i Tirana i kväll inför 28 000 fanatiska hemmaåskådare.

Det kommer bli tufft och rent av fult spel. De albanska spelarna vet vem de först och främst måste stoppa – Zlatan Ibrahimovic.

– Jag känner endast till hans spel ifrån vad jag sett på tv. Jag har följt Inters matcher och EM. Självklart är han en av världens bästa spelare just för tillfället, säger Albaniens mittback Debatik Curri till tidningen Sporti Shqiptar.

”Zlatan blir lätt arg”

Ukrainaproffset, som spelar i Vorskla-Naftohaz, fortsätter:

– Jag ska täcka honom så långt bort från målet och bollen som möjligt.

– Zlatan blir lätt arg, och på så sätt kommer jag provocera honom så mycket det går, säger Curri.

Han är dock inte den ende som spelar tufft mot Sverige.

Albaniens största stjärna, innermittfältaren Lorik Cana, 25, är en välkänd hårding. De svenske spelarna är förberedda och pålästa.

– Cana, som spelar i Marseille, känner jag till sedan tidigare. Han är en duktig passningsspelare samtidigt som han gör ett bra jobb för laget, säger Tobias Linderoth.

Känd för sitt tuffa spel

Marseilles lagkapten är känd för sitt tuffa spel, som många gånger går över gränsen. Under de senaste säsongerna är Cana en av franska ligans i särklass mest varnade spelare.

Är det något som ni kan utnyttja?

– Jag vet inte hur han reagerar i matcherna, men det jag sett av honom är att han kan spela ganska tufft, säger Tobias Linderoth.

Hur klarar ni den speciella atmosfären med publiken och hårt spel?

– Bra. Vi har gått igenom många kval och många spelare har rutinen från att spela såna här matcher. Det blir lite speciellt, men som spelare gillar man det. Det blir lite mer spännande, säger Tobias Linderoth.

ARTIKELN HANDLAR OM