Rasar över missarna

Zlatan frustrerad: ”Skapade tillräckligt för att vinna det här”

Förbannad Zlatan var inte nöjd med bollarna han fick.
FOTBOLL

TIRANA. Zlatan Ibrahimovic kunde gjort både ett och två mål. Men stolpen och Arian Beqaj var i vägen.

Enligt uppgift var Zlatan rasande när han lämnade Qemal Stafa-stadion utan att ge intervjuer.

– Han har varit gladare, säger landslagschefen Lars Richt.

Roland Andersson förklarade Zlatans ilska med att han blivit jagad av albaner.

Zlatan Ibrahimovic var två gånger nära att bli den stora matchhjälten. Men distansskottet i första halvlek tog i utsidan av stolpen. I andra halvlek sköt Zlatan från en snarlik position, från vänster, då räddade Albaniens duktige målvakt Arian Beqaj. Totalt skapade Sverige fem riktigt bra målchanser.

– Vi skapar egentligen tillräckligt för att vinna den här matchen. Med lite flyt hade vi gjort mål på någon fast situation också, säger assisterande förbundskapten Roland Andersson och syftar på Daniel Majstorovics hårda nick där Arian Beqaj enhandsreflexräddade.

”Höga krav”

Efteråt var besvikelsen bland spelarna stor, men kanske ingenstans så stor som hos Zlatan Ibrahimovic som gick och svor för sig själv när han lämnade planen. Under matchen gestikulerade han mot flera lagkamrater vid upprepade tillfällen.

– Det är så höga krav och förväntningar att vi ska vinna den här matchen. De vinnarskallar vi har är nog besvikna. Men när det har lagt sig tror jag att de ser att det var ganska hyfsat, säger Roland Andersson.

Lagkamraterna förstår Zlatans ilska.

– Det var svårt att hitta in på dem (Zlatan och Henke). Det kunde vi gjort bättre. Det var många som var besvikna i omklädningsrummet efteråt, säger Daniel Andersson.

Sebastian Larsson:

– Det är väl ingen som är nöjd efter ett kryss. Sedan gäller det att gå igenom matchen och titta på den på rätt sätt. Med lite tur så gör Zlatan två mål med två riktigt bra avslut. Det är det vi behöver mot ett sådant här lag borta.

”Har varit gladare”

Zlatan gick rakt genom den mixade zonen utan att ge intervjuer.

– Han har varit gladare, säger landslagschefen Lars Richt som försvarade Zlatan genom att skylla på Qemal Stafa-stadion samt de albanska journalisterna.

– Jag sa till alla våra spelare att vi har en mixad zon, sedan såg ni hur den såg ut. Dessutom har Zlatan varit jagad av albanerna framför allt, jag antar att det var därför.

FAKTA

5 chanser att avgöra

17:e minuten: Sebastian Larsson hittar Kim Källström med en djupledspassning. Källström frispelar Zlatan Ibrahimovic som träffar utsidan av stolpen.

28:e minuten: Bra frispark från vänster av Sebastian Larsson. Daniel Majstorvic nickar och albanske målvakten Arian Beqaj gör en fantastisk räddning.

29:e minuten: Fint vänsterinlägg från Oscar Wendt. Henrik Larsson nickar bollen över målet.

59:e minuten: Ibrahimovic kastar ett inkast till Henrik Larsson som spelar tillbaka till Zlatan. Zlatan får på ett rykande skot som svänger i luften. Beqaj gör en ny mycket bra räddning.

63:e minuten: Daniel Andersson jobbar fram bollen som hamnar hos Olof Mellberg. Mittbackens skott med vänsterfoten ur mycket bra läge går utanför.