TRÖSTEN: 0-0 HÄR OCKSÅ

... men på onsdag krävs seger: ”Spelar vi hemma måste vi vinna mot Ungern”

TACK FÖR KRYSSET! När varken Danmark eller Ungern lyckades vinna i går blev Sveriges resultat mot Albanien inte lika allvarligt. Men på onsdag måste det bli tre svenska poäng för att ha chans på en biljett till VM 2010. FOTO: REUTERS
FOTBOLL

TIRANA. Efter 0-0 mot Albanien krävs tre poäng mot Ungern på onsdag.

– Vi måste vinna, säger lagkaptenen Henrik Larsson.

Foto: Foto: AP
Morten Olsen – nöjd med kryss.

En eller två poäng på två VM-kvalmatcher och Sverige kan nästan glömma VM i Sydafrika. Fyra poäng vore en helt okej start. Men då krävs alltså seger mot Ungern på Råsunda på onsdag.

”Ska vinna hemma”

– Man ska vinna sina hemmamatcher. Kryss borta kan vara ok. Spelar vi hemma måste vi vinna mot Ungern, det tycker i alla fall jag, säger lagkaptenen Henrik Larsson och får stöd av sina lagkamrater.

– Ja, det är klart. Hemma måste man ta sina tre poäng, säger målvakten Andreas Isaksson.

Att Sverige tappade poäng borta mot Albanien blev mindre viktigt då Ungern och Danmark också delade på poängen i kvalpremiären. Bara Portugal skaffade sig ett tidigt grepp i och med sin förväntade seger mot Malta (4–0).

Ungern, Sveriges motståndare på onsdag, hade en jättechans att ta ledningen mot Danmark strax innan halvtid när Szaboks Husztis blev frispelad och fick på en kanon. Men Danmarks målvakt Stephan Andersen, som gjorde tävlingsdebut i landslaget, svarade för en jätteräddning.

Träffade stolpen

Danmarks bästa chans hade Niclas Bendtner som träffade stolpens insida i första halvlek.

Danska förbundskaptenen Morten Olsen var nöjd med oavgjort resultat i Ungern.

– Jag hörde om Sveriges resultat, premiärer är otroligt svåra för alla och vi fick ut det vi kunde få ut av den här matchen, säger Olsen till danska nyhetsbyrån Ritzau.

När Sverige möter Ungern på Råsunda på onsdag så spelar Danmark borta mot Portugal och Albanien tar emot Malta.

FAKTA

Ungerns kvalpremiär:

Laguppställning:

1 Gábor Babos, mv

Försvar:

3 Vilmos Vanczak

4 Roland Juhasz

5 Zoltán Szélesi

11 Szaboics Huszti

Mittfält:

2 Laszio Bodnar

6 Krisztian Vadozc

8 Pal Dardal

Anfall:

7 Balázs Dzsudzsak

9 Zoltán Gera

10 Tamas Hajnal

Defensiven:

Offensiven:

Kommentar: Ungern var det spelförande laget, men skapade inte speciellt mycket, sett över hela matchen. Laget försökte flera gånger ta sig igenom Danmarks försvar med hopplösa chippbollar. Dessutom anföll laget oftast med en spelare, vilket inte var särskilt effektivt. Ungern var som farligst när laget i första halvlek tog sig framåt med flera farliga kombinationer som främst iscensattes av Tamas Hajnal. Defensivt gjorde Ungern ett godkänt jobb. Danmark prövade egentligen aldrig Ungerns försvar på allvar.

ARTIKELN HANDLAR OM