Attacken mot Fabio Capello

Andorras förbundskapten: Jag hade lyckats bättre

Rodrigo vs Capello.
FOTBOLL

England vann över Andorra med 2–0.

Nu hånas Fabio Capello – av Andorras förbundskapten.

– Hade vi bytt plats kan jag lova att England hade vunnit med mer än 2–0, säger David Rodrigo.

England gjorde långt ifrån en toppinsats i VM-kvalöppningen mot Andorra. Efter en mållös första halvlek bytte förbundskaptenen Fabio Capello in Joe Cole – som frälste sitt land med två snabba mål.

Men trots genidraget att byta in Cole hånas nu Capello – av Andorras spanske förbundskapten David Rodrigo, 40, som menar att han skulle göra ett bättre jobb med Englands landslag om han fick chansen.

”Med proffs vinner Andorra”

– Mr Capello säger att han inte förstår hur en liten nation som Andorra kan fortsätta att spela defensivt trots att man ligger under med 2–0. Jag kan berätta för Mr Capello att om han försöker coacha Andorra, och jag försöker coacha England, så kan jag garantera att England vinner med mer än 2–0.

– Jag ser att engelska tidningar gör narr av Andorras spelare eftersom de inte är proffs och arbetar vid sidan av fotbollen. Men de här elva spelarna lyckades vända de engelska supportrarna mot sitt eget lag, precis som för två år sedan. Den dag Andorra kan ställa upp med elva proffsspelare, den dagen förlorar England.

Nu bytte England tröjor

Rodrigo hyllar sina spelare, som han tycker gjorde en kanonmatch.

– Trots att vi förlorade med 2–0 är jag stolt. Vi spelade organiserat och hindrade England i 45 minuter.

Om Englands chanser att nå VM säger han:

– Kroatien spelar excellent fotboll och lär vinna gruppen. Bakom dem slåss England med Vitryssland och Ukraina.

Förra gången England och Andorra möttes, den 28 mars 2007 i EM-kvalet, vann England med 3–0. Den här gången visade de engelska stjärnorna mer respekt efter matchen.

– Den här gången bytte de tröjor med oss. Det gjorde de inte för 18 månader sedan, säger Rodrigo.