11.30: Följ svenska landslagets träning

sportbladet.se rapporterar direkt

FOTBOLL

0–0 mot Albanien i lördags.

Nu börjar, på allvar, uppladdningen inför nästa VM-kval för landslaget: Ungern hemma på Råsunda på onsdag.

sportbladet.se tar rygg på Blågult och rapporterar direkt från träningen (11.30) och presskonferensen på Råsunda (startar cirka 13.00).

12.30 Spelarna joggar ned, träningen är slut och nu ska jag gå in och trycka i mig en kanelbulle innan Zlatan kliver in i lokalen. Det är ju så, när man jobbar med att följa landslaget, att luncher inte är att tänka på. Det brukar stanna vid en kanelbulle och en kaffe, möjligtvis en Ramlösa.

Snart alltså, rapporter om hur Zlatans knä känns, hur han vill att det ska kännas, hur han hoppas det ska kännas och hur det kommer påverka honom på onsdag.

Ciao!

12.26 2-0, Zlatan. Skott från egen planhalva men då ska ni veta att planen är ganska liten jämfört med vad den är på onsdag...

Säkert en passning mot Mellberg, Hansson och Majstorovic med tanke på hur deras uppspel, eller vad man nu ska kalla det, såg ut i lördags. ”Jag skiter i era uppspel, jag går ner och hämtar bollen och sköter resten själv”...

12.25 Fortfarande bara 1-0 till Zlatans lag men rätt bra tempo. Det här blir den avslutande övningen den här träningen, det följer ytterligare ett pass i morgon, det sista före matchen mot Ungern, men den är stängd för oss journalister.

12.21 1-0, Zlatan. Med en tåfjutt.

12.20 Inga mål än så länge, mycket tack vare Johan Wiland som gjorde en monsterräddning precis. Därmed avgjort anser jag – han ska stå på onsdag!

12.15 Lite tvåmålsspel på g. Isaksson ser inte ut att vara redo nu heller. Sex mot sex med två tillslag för att få upp lite av det som saknades mot Albanien. Tempo.

12.13 Marcus Berg är också vass, men det visste vi ju sedan tidigare, att han är en bra avslutare, en striker. Synd att inte Lasse Lagerbäck ser det och testar killen. Va fasen, ge honom en kvart eller tio minuter. Snart.

12.10 Markus Rosenberg sopar in en kanon bakom Johan Wiland. Zlatan har sett mindre lyckad ut men... ja, han kan om han vill, vi säger så. Max däremot imponerar med hårda och distinkta avslut. Ser dessutom ut som en trojansk krigare i sin man.

12.05 Zlatan håller hov i dag på presskonferensen. Robert Laul har lovat att ställa sig upp och protestera högt om det kommer upp en enda fråga om Zlatans knä. Eftersom vi själva inte får ställa några frågor så...

Ah, det finns en överhängande risk, som jag ser det, att det kommer frågor på just knät. Inte helt ointressant men visst finns det andra frågor som är betydligt mer intressanta med tanke på att han spelade 90 minuter i lördags och tränar för fullt i dag. Alltså, det där knät är okej. Det är bra. Det funkar. Det håller.

12.00 Njaa.. jo.. det ser ganska hyfsat ut. Max von Schlebrügge trycker in ett i krysset, Sebastian Larsson och Viktor Elm varsitt med pannan. Underbara inlägg av Oscar Wendt!

11.58 Ser ut att bli lite avslutningsövning nu, ska räkna målen. Kim börjar med att ge Eddie en rejäl bomb att jobba med. Isaksson är inte med på övningen. Kör på egen hand med målvaktstränaren.

11.52 Lite kvadraten nu, Zlatan slår några stenhårda pass som lagkamraterna har svårt att hantera. Såg på någon bild att Petter Hansson såg ut som en sibirisk skogshuggare eftersom han saknade en tand mitt i munnen.

Han möter upp på presskonferensen efter träningen så vi får höra när tanden försvann. Spelarna slår lite långbollar utan någon större organisation. Micke Nilsson har kortbyxor.

11.45 Och hur många Andreas Isakssons finger? Isak är med på målvaktsträningen men har så här långt bara bombat in några skott bakom Eddie Gustafsson. Satte precis en riktig rökare i krysset. Johan Wiland i målet mot Ungern på onsdag hade ju gett det hela ytterligare en liten nerv...

11.40 Ungern-matchen på onsdag blir inget annat än en ödesmatch. Tre poäng är ett måste om inte Sverige ska sätta sig i en omöjlig sits inför fortsättningen. I oktober kommer Ronaldo och Co på besök och att gå in i den matchen med en poäng på två matcher är ju helt värdelöst.

Den stora frågan inför matchen på onsdag är ju förstås om Lagerbäck och Andersson tänker fortsätta med det omdiskuterade 3-5-2-systemet, som inte alls funkade som det var tänkt på Albanien, eller om man tar steget tillbaka till det mer inkörda 4-4-2.

11.38 Uppvärmningen igång. Lär väl bli en ganska lugn träning i dag med tanke på skadeläget. Tobbe Linderoth styltar in nu också men han kan vi alltså räkna bort. Stannar väl kvar för att köra lite rehab med sjukgymnasten Johan Sandberg.

11.36 Hans Eskilsson finns på plats på Råsunda... ja, på läktaren alltså. Har väl inte varit aktuell för ett svenskt landslag i fotboll sedan han kapade av hö-lasset och dumpade Valderama-looken.

11.29 Det är ett ganska stukat svenskt landslag som kör igång uppvärmningen på Råsunda. En liten snabb uppräkning visar att det är att Lasse Lagerbäck saknar spelare som utgör en halv svensk startelva av riktigt bra klass.

Förutom Tobias Linderoth (given), saknas ju numera även Chippen (i stort sett given), Johan Elmander (given innan Henkes återkomst), Erik Edman (given), Anders Svensson (given) och Rami Shaaban (given reserv)...

Vem saknar ni mest?

11.25 Zlatan inne också, med Buffons bandana runt huvudet. Trixar lite med Majstorovic och Markus Rosenberg.

11.23 Viktor Elm var först in av alla utespelare och han fick direkt några höjdbollar att jobba med från assisterande Roland Andersson...

Elm tog ned den första bollen med händerna och den andra, som han försökte ta ned med vänsterfoten, missade han helt varpå Andersson skrek ”såg ut som Nanne Bergstrand” på sin breda skånska... Passa dig Andersson, Nanne kanske tar över ditt jobb om ni får stryk mot Ungern på onsdag.

11.19 Nästsista träningen inför ”ödesmatchen” mot Ungern ska strax köra igång på Råsunda. Viktor Elm först in på Råsundas matta av utespelarna, målvakterna med en heltänd Eddie Gustafsson, har kört igång uppvärmningen.

Andreas Isaksson tränar INTE... eller jo, nu lunsar han in, PSV-målvakten...