”England har stora problem”

Kroatien spelade bort England från EM – nu möts lagen igen

FOTBOLL

Steven Gerrards och Owen Hargreaves skador ifrågasätts – av Englands VM-kvalmotståndare.

Kroatiens förbundskapten Slaven Bilic kritiserar Sir Alex Ferguson och Rafael Benitez för att stoppa spelarna från landslaget.

– När din liga och klubb är mycket större än landslaget har du ett problem, säger Bilic till The Sun.

Foto: afp
Darijo Srna och förbundskaptenen Slaven Bilic jublar ikapp efter segern mot England i EM-kvalet.

Ni kanske minns hur Mladen Petric tystade Wembley den 21 november förra året.

England hade EM-biljetten i egna händer inför hemmamatchen mot Kroatien. Men med 13 minuter kvar sköt inhopparen Petric Englands chanser i sank med sitt 3–2-mål.

Nu har England chans till någon form av revansch när Fabio Capellos manskap gästar Kroatien i morgon.

Ifrågasätter tidpunkten

Men förutsättningarna kunde ha varit bättre. Steven Gerrard missar matchen på grund av en mindre ljumskoperation och Owen Hargreaves dras med en efterhängsen knäskada.

Kroatiens förbundskapten Slaven Bilic – som under sin spelarkarriär bland annat representerade West Ham och Everton – ifrågasätter tidpunkten av Gerrards operation. Och delar ut en liten känga till Liverpools manager Rafael Benitez och Manchester Uniteds boss Sir Alex Ferguson.

– När din liga och klubb är mycket större än landslaget har du ett stort problem, säger Bilic till The Sun.

”Måste ta tag i det”

– Spelarna får inte chansen att hjälpa sitt landslag. Säg så här; måste Gerrard nödvändigtvis operera sig just nu? Är Hargreaves verkligen så skadad att han inte ens kan göra ett försök?

– Mina spelare ska självklart inte spela om de är skadade. I första hand för deras egen skull och i andra hand eftersom vi ska ställa upp med friska spelare. Jag har aldrig haft problem med att en klubb har sagt ”han ska inte spela”. Men om någon använder landslagsuppehållet för att vila spelare är det något man måste ta tag i.