Tränaren: Holmén är som bäst under press

Ingen oro för tävlingsdebuten

FOTBOLL

Han slog igenom i Elfsborg och i Boråsklubben jublar man över att Samuel Holmén nu får chansen från start i en tävlingslandskamp för första gången.

– Är det sant? Vad roligt, säger lagets assisterande tränare Peter Wettergren.

Foto: BILDBYRÅN
Samuel Holmén jublar i Bröndbys tröja. Får vi se samma glädje i den blågula landslagströjan i kväll?

Numera är det Bröndby som gäller för Samuel Holmén, men den 24-årige mittfältaren är inte glömd i Borås där han var med och vann SM-guld 2006 och cupguld 2003 och Peter Wettergren har bättre koll än de flesta på vad Holmén går för och han är inte det minsta orolig över Holméns kapacitet. Trots att det är en ovan roll ute till vänster i en 3–5–2-uppställning som gäller.

– Jag tror att det kommer att passa Samuel bra. Han har stor arbetskapacitet, han är en duktig tvåvägsspelare som är duktig med bollen.

Bra med båda fötterna

I Elfsborg huserade Holmén stundtals på kanten, men för det mesta var han innermittfältare och det var som sådan han gjorde sina bästa matcher. Att det nu blir en kantroll spelar ingen roll, menar Wettergren.

– Han är bra med båda fötterna och har ett riktigt bra tillslag. Det som gjorde honom så duktig som innermittfältare hos oss var att han kunde vända åt båda hållen. Han gjorde även en del mål med vänsterfoten, säger han.

Ny försvarsroll

Försvarsrollen kan dock bli en ny upplevelse för Holmén, men inte heller det oroar Wettergren.

– Som jag sa så är han en duktig tvåvägsspelare. Han kommer snabbt in i pressen och har en god fotbollshjärna. Det enda som kan vara ett litet problem är om han kommer långt ned i en ovan position, men det måste de har tränat på om de nu ska använda Samuel där nere.

Och pressen utifrån i sin första tävlingslandskamp, hur klarar han den?

– Ju högre press desto bättre. Samuel är som bäst när förväntningarna är stora.

FAKTA

Samuel Holmén

Född: 28 juni, 1984

Längd: 178 cm

Klubbar: Annelunds IF, IF Elfsborg, Bröndby IF

Meriter: Svenska cupen (guld, 2003), Allsvenskan (guld, 2006).

Landskamper: U21: 22, A-landslaget: 8

ARTIKELN HANDLAR OM