Läsarna: För många standardmjölkspelare i landslaget

Förhoppningarna låga

FOTBOLL

Det har ropats på ett nytt spelsystem, men 3–5–2 räcker inte för att övertyga sportbladet.se:s läsare om att Lars Lagerbäck är på väg åt rätt håll. Förbundskaptenen är fortsatt ifrågasatt och många tycker att flera veteraner gjort sitt.

Längtan efter nya spännande spelare är stor bland våra läsare. Signaturen JBravo menar att Henrik Larsson är en duktig spelare, men knappast tillhör framtiden.

"Det finns en hel drös Standardmjölk spelare i landslaget och dessa måste ut och in med spelare som bryter mönstret. Spelare som Chippen, Elmander, Zlatan... Spelare som kanske inte är etablerade ute i Europa ännu men som besitter egenskaper som på sikt kan bli värdefulla. Och sen låta dom spela så mycket som möjligt! Så att bättre ligor får upp ögonen för dom så att de kan flytta dit och utvecklas ännu mer.

Att låta nya fräscha spelare spela i mästerskapstuneringar gynnar landslaget i längden. Se bara på Stoor... han fick spela och därför värvades han från norska ligan till Premier League.....

Jag är beredd att missa VM 2010 i Sydafrika på bekostnad av att vi "vågar" testa nytt blod i startelvan!", skriver JBravo.

Startelvan kvittar

Läsarna är knappast optimistiska om Sveriges chanser att nå hela vägen till Sydafrika den här gången trots Lagerbäcks imponerande kvalfacit. Som signaturen KFFvinnerGuldet till exempel.

"Det kvittar vilken startelva Sverige ställer upp med i dagsläget.

Efter den pinsamma insatsen mot Albanien senast (EM ska vi bara inte tala om...), kan man bara konstatera att vi har INGET i ett VM-slutspel att göra, tyvärr. Enda lag i vår kvalgrupp som har det är Portugal, resten är utfyllnad."

Lagerbäck levererar

0–0-resultatet mot Albanien har uppenbarligen sänkt förhoppningarna när det gäller Sveriges chanser, men signaturen juha-mikael tycks åtminstone inte ha gett upp hoppet.

"Bara lugn, det ordnar sig alltid..Herr Lagerbäck vet hur en slipsten skall dras, han tar ALLTID sverige tii EM resp. VM."