”Det här har jag drömt om”

Succé för Holmén i första stora matchen – sänkte Ungern på Råsunda

Foto: SCANPIX
VRÅLET EFTER MÅLET  Samuel Holmén – skrällen i startelvan som gjorde succé mot Ungern.
FOTBOLL

Han hade drömt om det och drömmen blev verklighet. Samuel Holmén avgjorde VM-kvalmatchen mot Unger med sitt 2–0-mål och hyllades efteråt av lagkaptenen Henrik Larsson.

– Det är klart att yngre spelare ska komma in och de måste ta chansen också. Och det gör han ju, säger Larsson till TV8.

Foto: Scanpix
Samuel Holmén attackerar mot Ungern.

Efter matchen mot Albanien gjorde förbundskaptenerna två förändringar i startelvan. Den första var helt naturlig. Sebastian Larsson ersatte ju Tobias Linderoth redan efter någon minut mot Albanien. Valet av Samuel Holmén i stället för Oscar Wendt var kanske inte lika given, men det blev minst sagt lyckat.

– Ja, det tycker jag. Jag startar lite nervöst första minuterna. Jag tycker att jag gör en bra match och framförallt andra halvlek, säger Holmén till TV8.

Andra landslagsmålet

Precis som hela Sverige med andra ord. Med 24 minuter kvar att att spela avgjorde Holmén matchen. Han bröt in från vänsterkanten och tog sig in i straffområdet och tog resolut hand om en boll från Henrik Larsson, fortsatte framåt och avslutade starkt med högerfoten. Hans andra mål i landslaget, men nu handlade det inte om en vinterturnering utan om VM-kval på Råsunda.

– Det är ju jättekul att få göra mål i sin första tävlingsmatch från start. Det är det jag legat och drömt om i natt, säger Holmén.

Lagkaptenen Henrik Larsson var uppenbarligen mycket nöjd med den 24-årige mittfältaren som hanterade hans passning så bra.

– Det är klart att yngre spelare ska komma in och de måste ta chansen också. Och det gör han ju, säger Larsson.