Sverige kan slippa storstjärnorna

Deco och Carvalho skadade

Foto: Paulo Duarte
Deco mot Danmark i VM-kvalet.
FOTBOLL

Cristiano Ronaldo är tillbaka, men Sverige kanske ändå slipper två riktiga storstjärnor när det är dags att ta emot Portugal på Råsunda den 11 oktober. Såvär Ricardo Carvalho som Deco är skadade.

Foto: ALASTAIR GRANT
Carvalho.

Deco har startat Premier League på ett strålande sätt. Efter en mindre bra sista säsong i Barcelona behövde uppenbarligen portugisen en nytändning. Han visade redan under EM att formen var på väg och det har bara blivit än tydligare under tiden i Chelsea. Han skulle givetvis ha spelat från start mot Manchester United i söndags, men redan på uppvärmningen gick mittfältaren sönder. Nu står det klart att han har drabbats av en bristning i sin högra lårmuskel.

Carvalho borta en månad

Enligt Chelsea blir han nu borta i minst två veckor vilket gör att han skulle kunna hinna tillbaka till matchen mot Sverige, men tiden blir knapp för Deco att komma tillbaka i toppform. Dessutom kan det bli svårt för Portugal att få loss honom. Enligt Chelsea kommer Deco att göra comeback först efter landslagsuppehållet i oktober. En som definitivt kommer att missa matchen på Råsunda är skicklige mittbacken Ricardo Carvalho. 30-åringen klev av tidigt i matchen mot United med en knäskada som nu kommer att hålla honom borta i en månad.

Bra nyheter för Sverige, dåliga för Portugal som har problem med sitt försvarsspel vilket blev tydligt i matchen mot Danmark och det blir knappast bättre av att Carvalho saknas.