Ljumskar stoppar Johan Elmander

Lagerbäck: Han är inte i form, det kunde alla se

FOTBOLL

Ljumskproblemen tvingar Johan Elmander till vila.

Nu väljer Bolton-anfallaren till och med att avstå landslagsspel.

– Det är ett gemensamt beslut. Johan har känt sig sliten en tid och är inte form, säger assisterande förbundskaptenen Roland Andersson.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Ur form Johan Elmander uträttade inte mycket mot Hull.

Skadedrabbade Elmander fortsätter att stöta på motgångar. Förra helgen började han från start när Bolton mötte Hull borta i Premier League. Men efter 77 minuter, och egentligen ingenting uträttat, byttes han ut.

”Gemensamt beslut”

När förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson i går eftermiddag presenterade landslagstruppen till vänskapslandskampen mot Holland i Amsterdam nästa onsdag fanns Johan Elmanders namn inte med.

– Det är ett gemensamt beslut. Johan har känt sig sliten en tid och är inte i form. Jag har pratat med honom och vi kom överens om att det var bäst att han vilar den här matchen, säger Roland Andersson, som antyder att Elmander hade följt med på resan om det handlade om en viktig VM-kvalmatch.

– Då hade vi haft möjlighet att testa honom på träning. Men nu är han inte i form och då har vi valt att göra så här.

Samma skada

Lars Lagerbäck:

– Johan har problem med ljumskarna och är inte i form, det kunde alla se som såg han spela senast. Nu tycker vi att det är bättre att han koncentrerar sig på sitt jobb i Bolton.

Ljumskproblemen tvingade Elmander att stå över mötet med Manchester City för ett par helger sedan. Enligt uppgifter till Sportbladet är det samma skada som fortfarande ställer till problem och som får Elmander att välja bort både Fotbollsgalan och Hollandsmatchen. Högsta prioritet blir istället rehabilitering hemma i Manchester.