Svenska fans snällast i Europa?

”Ett väldigt fint betyg till våra supportrar”

Foto: MAGNUS WENNMAN
FOTBOLL

Svenska landslagets supportrar kan vinna pris av Fifa.

Som europas trevligaste fans.

– Det är fantastiskt kul och ett väldigt fint betyg till våra supportrar, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Sune Helströmmer.

Det är supportrarnas fina uppträdande i samband med sommarens EM som nu kan premieras.

Uefa har utsett Landslagets supporterklubb och den fristående supporterorganisationen Camp Sweden som en av två europeiska kandidater till Fifa-priset 2008 Fair-Play Award.

”Familjär support”

I sin motivering skriver Uefa:

”För en enastående familjär support till det svenska landslaget. Vid alla Sveriges matcher i EM i somras var det en underbar stämning, där mor och far-föräldrar, föräldrar med sina barn, alla generationer var tillsammans”.

Den andra kandidaten från Uefa är Hollands Fotbollförbunds supporterklubb och samarbetet med deras externa klubb ”Oranje”.

Vinnaren utses i samband med att Fifa-galan i Zürich måndag 12 januari, då även årets bästa spelare i världen får sina priser.

”Skött sig exemplariskt”

– De har stöttat landslaget på ett enastående sätt såväl i EM i somras, som VM i Tyskland 2006 och i Portugal-EM 2004 och de har skött sig exemplariskt, även på hemmaplan, säger SvFF:s generalsekreterare Sune Hellströmer i ett pressmeddelande.

Camp Swedens ordförande, Ingo Söderlund är givetvis glad över nomineringen.

– Vi är otroligt stolta och vi är ändå i begynnelsen av vår verksamhet, säger Söderlund.