Dahlberg: Det hade jag inte förväntat mig

Trots en tung säsong - Dahlberg med i landslagstruppen

FOTBOLL

Han gjorde bara två mål förra säsongen.

Han spelade mittback i flera matcher.

Nu är Mikael Dahlberg med i landslagstruppen som forward.

– Det hade jag inte förväntat mig, säger han till sportbladet.se.

Foto: Bildbyrån
Mikael Dahlberg.

Djurgården hade ett minst sagt tungt 2008. Laget gjorde sin sämsta säsong sedan degraderingen 1999 och slutade som tolva i tabellen. För Mikael Dahlberg gick det inte mycket bättre. Det blev bara två mål för anfallaren som dessutom fick spela mittback vid olika tillfällen.

– Säsongen gick mycket dåligt för laget och det var halvjobbigt för de flesta spelarna tror jag. Vissa matcher gick det bra, men jag fick flytta runt mycket.

Med som forward

Nu är han med i landslaget. Och det som forward och det är där karriären ska gå vidare. Som mittback har han troligen gjort sitt.

– Det var en positiv grej att testa när det gick väldigt tungt. Jag tyckte att det var kul, men i grunden är jag väl egentligen forward. Det är där jag har spelat mest, säger Dahlberg.

Revanschsugen

Nu är 23-åringen, precis som hela Djurgården, oerhört revanschsugen inför säsongen 2009 och att han får chansen i landslaget ger extra krydda.

– Helt klart. Jag är jävligt sugen på att träna. Nu har det mest varit fyspass hittills, men de få fotbollspass som vi har haft har man märkt att alla i laget är väldigt revanschsugna. Att vara med i landslaget ska bli kul. Det hade jag inte förväntat mig.

FAKTA

Mikael Dahlberg

Född: den 6 mars 1985

Längd: 192 cm

Vikt: 87 kg

Landskamper: 21 U21, 18 J, 2 P