Ingen från mästarlaget i truppen

”De har varit väldigt bra”

Foto: Espen Braata
Johan Andersson och Daniel Nannskog.
FOTBOLL

Mästare i Norge, men inte tillräckligt bra för landslaget.

Ingen av Stabaeks fyra svenskar kom med i Lars Lagerbäcks och Roland Anderssons januaritrupp.

– Jag trodde att Johan Andersson och Pontus Farnerud var tillräckligt bra för att vara med, säger mästartränaren Jan Jönsson till sportbladet.se.

Klubbar som danska FC Köpenhamn och Ålborg har bett om att deras svenska spelare ska få vila från landslagsturnén i januari. Således fanns varken Andreas Johansson, Oscar Wendt eller Mikael Antonsson med när förbundskaptenerna presenterade sin trupp. Några sådana önskemål hade inte Jan Jönsson.

– Absolut inte. Jag trodde tvärtom att det skulle vara en bra vitamin för mina spelare att få komma med, säger han.

Är förvånad

Jönsson vill inte kritisera förbundskaptenerna och påpekar också att han själv inte har koll på övriga spelare i truppen. Samtidigt erkänner han att han är förvånad att vissa av hans mästarspelare inte får chansen.

– Jag trodde att både Johan Andersson och Pontus Farnerud skulle komma med. De har båda varit väldigt bra. Johan har gjort tolv mål från sin mittfältsposition och Pontus som har varit med oss sedan i somras. Han har också varit väldigt bra, säger Jönsson.

Nannskog för gammal

Inte heller skyttekungen Daniel Nannskog kom med i truppen med förklaringen att han är för gammal för en sådan här trupp eftersom han ändå knappast är aktuell i tävlingslandskamperna.

– Jag kan köpa den förklaringen. Men jag var ganska så säker på att de var nyfikna på Johan som gjort det så bra både som innermittfältare och yttermittfältare och jag trodde även att de ville titta på Pontus igen nu. Men Lasse och Roland har den bästa kollen och jag vet inte vad spelare som Mikael Dahlberg har gjort i Djurgården eller Andreas Johansson i Halmstad. Jag kan inte truppen, men de spelarna som har kommit med har väl varit bättre.

FAKTA

Svenskarna i Stabaek 2008

Niklas Sandberg

Pontus Segerström

Daniel Nannskog

Pontus Farnerud

Johan Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM