”Jag ångrar mig”

Djuric talar ut om rattfyllan: ”Ska aldrig upprepas”

FOTBOLL

Den kan ge böter och kosta honom körkortet men inte landslagsplatsen.

Efter rattfyllan ger Dusan Djuric ett löfte:

– Det ska aldrig upprepas igen.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
besviken Dusan Djuric är besviken på sig själv efter att ha kört bil på nyårsdagen med alkohol i blodet.

I går avslöjade Sportbladet att Dusan Djuric kört bil på nyårsdagen trots att han var alkoholpåverkad.

I går gjorde Halmstadmittfältaren sitt enda uttalande på lagets hemsida.

– Jag är mycket ångerfull och besviken på mig själv och mitt agerande. Det är helt oacceptabelt att jag som fotbollsspelare i HBK och inför alla våra supporters fattar detta dåliga beslut att köra bil, säger han.

Polisen upptäckte Djurics bil vid lunchtid när han körde på en cykelbana i centrala Halmstad. Han blev förd till stationen och där innehöll hans utandningsluft 0,24 milligram alkohol per liter, vilket motsvarar närapå 0,5 promille i blodet.

Kände mig fräsch

–En dålig förklaring kan vara att jag så långt fram på dagen kände mig fräsch för att köra bil. Jag förstår att många är besvikna på mig och vill till er alla be om ursäkt för mitt agerande och lova att det aldrig skall upprepas igen, förklarar han på hbk.se.

Efter att han erkänt sitt brott kommer Dusan Djuric inte att dömas för de andra trafikregler han eventuellt bröt mot när han förde fram bilen på cykelbanan.

Landslagsspelaren kommer inom några månader få tillbaka sitt körkort, men sannorlikt väntar ytterligare påföljder. Bollen ligger nu hos åklagaren som troligen kommer yrka på ett lågt straff.

– Det vanligaste när det gäller förstagångsförbrytare är att de döms till böter, säger Dan Larsson som är vakthavande befäl hos polisen i Halmstad.

FAKTA

Dusan Djuric. Ålder: 23. Klubb: Halmstad BK. Position: Anfallare/mittfältare. Tröjnummer: 14. Allsvenska matcher/mål: 116/16. Landskamper: 5 A, 21 U21 (två mål). Aktuell: Med i den landslagstrupp som möter Costa Rica 13 januari och USA 19 januari. Ständigt aktuell för utlandsflytt.

fakta

Kristoffer Bergström