Edström tog Zlatan på orden

Talar ut om ”karriärsbytet”

1 av 2
Ralf Edström.
FOTBOLL

Glöm ”experten Edström”, och våga inte ens prata om ”legenden” eller ”volleykungen”.

På telefonsvararen berättar Ralf vilken titel som gäller numera:

Trädgårdsmästare Edström.

Det är oklart vem som leder ordbråket mellan Ralf Edström och Zlatan Ibrahimovic. Lika ovisst är det vem av dem som hittills varit mest framgångsrik i landslagets anfall.

Men det är tydligt vem av idolerna som visar mest självdistans.

Det fick man bevis för om man ringde Radiosportens expert – ja, åtminstone om han inte tog samtalet.

–?Jag kan inte svara just nu. Jag har fått jobb på en trädgårdsförening där jag får fingrarna gröna, sa Edström i sin telefonsvarare.

Har inte backat

Allt var självklart en blinkning till Zlatan, som sågades hårt efter sin skrala insats mot Ungern – och svarade med att vända taggarna utåt. ”Han kan jobba i min trädgård. Det är hans nivå” sa Ibrahimovic om Edström.

Ralf har hela tiden vägrat att ta tillbaka sina hårda dom över Zlatans insats, men han har inte backat för att spinna vidare på ordkampen.

Först genom att till pressen låtsas vara intresserad av att få rensa ogräs hos superstjärnan, sedan genom att påstå att han tränar upp sig för att få gröna fingrar – och nu att han är framme vid sista steget:

’Det passade inte’

–?Ja, jag bytte ut min telefonsvarare igen precis, jag tycker inte att det förra passade, säger Edström.

Hur ser du på din minikonflikt med Ibrahimovic?

–?Det är inget särkilt att prata om, men jag vill visa att man ska ha lite humor också.

När Sportbladet ringer upp för en kompletterande fråga går inte ens signalerna fram. I stället framkommer det tydligt att en av Sveriges främsta fotbollsspelare inte längre bara vill bli förknippad med fyrkantiga mattor omgärdade av vita linjer:

–?Hej, det var trädgårdsmästare Edström är. Jag kan inte ta samtalet just nu, men lämna ett meddelande och namn så kan jag ringa upp senare. Ha de’ så gött, hej då.