”Jag är med mot Portugal”

Henrik Larsson lugnar
tvivlarna inför VM-kvalet

FOTBOLL

Henrik Larsson är i Sydafrika för träningsläger.

Därifrån ger han ett glädjande löfte:

– Om jag blir uttagen är jag med mot Portugal, säger han till SVT.

Räkna med Henke mot Portugal. Många har tvivlat på landslagskaptenens inställning sedan han prioriterade innebandy på sin ledighet. Men till SVT berättar han att ingenting har förändrats.

– Det handlar inte om frågan om jag vill vara med. Jag säger som jag sagt hela tiden: jag är med och konkurrerar på samma villkor som alla andra, säger han.

Motivationen för Larsson har inte försvunnit, även om han känner av sin ålder.

– Det sliter på kroppen. Man måste känna att vill göra det, att man inte vill göra det halvvägs. Det är tankar man hade under tiden man funderade, sa han.

Ӏra att vara kapten"

Zlatan Ibrahimovic är avstängd mot Portugal, så allt tyder på att Larsson kommer styra det svenska anfallet under den viktiga kvalmatchen om tre veckor. Och han blir troligen kapten.

– Klart det är en stor ära att få vara kapten för ditt land, det är bland det största du kan vara. Samtidit har vi inte den traditionen som finns utomlands, som i England, där det är oerhört viktigt att vara kapten. Jag har alltid sagt att elva kaptener springer därute, det är viktigt att alla hörs. För mig är det mindre viktigt vem som har bindeln, säger Larsson till SVT.