Svensson redo för VM-kvalet

Stod för Elfsborgs segermål i dag

Foto: FOTO: ANDERS DEROS
Anders Svensson.
FOTBOLL

MARBELLA. Här kommer ett positivt besked inför VM-kvalet mot Portugal.

Anders Svensson är på väg mot formen och gjorde Elfsborgs segermål mot Lilleström.

– Det känns bara bättre och bättre nu, säger Svensson till Sportbladet.se.

Inför Elfsborgs träningsvecka i Spanien var det tveksamt om lagkaptenen och landslagsmittfältaren Anders Svensson, som dragit med skadeproblem under vintern, skulle spela en enda minut.

Nu blev det en och en halv match och två segrar – 3–2 mot Brann i onsdags följdes upp med 1–0 mot Lilleström på söndagen.

Målet kom i första halvlekens sista minut. Stefan Ishizaki slog en högerhörna som Anders Svensson, en bit in i straffområdet, mötte med högerbredsida och bollen slank in vid vänstra stolpen.

– Jag tycker vi gör en bra match i dag igen. Vi skapar en del chanser och borde kanske vunnit med nåt mål mer, å andra sidan släpper vi egentligen inte till en enda chans bakåt och det ska vi vara nöjda med, säger Svensson.

Det är tre veckor kvar till VM-kvalmatchen mot Portugal, var står Anders Svensson då?

– Förhoppningsvis har jag fått några matcher till i benen då, sedan får vi se. Det känns som sagt bättre och bättre nu. Vi har tränat hårt och precis börjat släppa på belastningen. Förhoppningsvis ska det innebära att vi man känner sig lättare och lättare så jag är positiv, säger Svensson.

Hur bra kan Elfsborg bli säsongen 2009?

– Jag tycker det ser rätt bra ut. Det vi behöver är att bli vassare framför motståndarmålet. I fjol släppte vi bara in 19 mål, vilket var ett fantastisk facit, men det kan vi

inte räkna med i år. Därför är det viktigt att vi kommer igång med målskyttet. Gör vi det tycker jag att vi visat här i Spanien att det ser riktigt bra ut, säger Anders Svensson.