Berg och Elm dubbelt aktuella

Kan tas ut – i två landslag

Foto: Foto: AP
High Five Bröderna Elm (Viktor och Rasmus) jublar i landslagströjan. I vilket landslag Rasmus jublar i nästa gång återstår att se.
FOTBOLL

På tisdag kan Marcus Berg, 22, och Rasmus Elm, 20, bli uttagna till A- och U21-landslaget – samtidigt.

– Vi resonerar i de banorna, säger U21:s förbundskapten Jörgen Lennartsson.

Berg och Elm är troligen givna spelare i svenska start-elvan vid U21- EM på hemmaplan i sommar.

Men Groningen- och Kalmarstjärnan är också högaktuella till Lars Lagerbäcks och Roland Anderssons A-landslag till VM-kvalet mot Portugal 28 mars.

Fyra dagar senare, 1 april, träningsspelar A-landslaget mot Serbien i Belgrad, men då kan Berg och Elm ha lämnat A-landslaget och istället anslutit till kompisarna i U21.

A-landslaget går först

Det yngre landslaget möter Finland 27 mars och Spanien borta 31 mars i Orihuela.

– Efter matchen mot Spanien träffas inte U21-landslaget förrän det är dags för EM-läger i juni, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson till Sportbladet och fortsätter:

– A-landslaget går först, det är det inget snack om. Samtidigt resonerar vi om olika lösningar som kan gynna båda landslagen.

Så Berg och Elm kan ansluta till U21-lägret i Spanien direkt efter Portugalmatchen?

– Det är ett scenario som vi diskuterat. Än har vi inte tagit några definitiva beslut. Trupperna presenteras nästa vecka, säger Jörgen Lennartsson.

Öppnar för Goitom

Marcus Berg har full förståelse för de eventuella dubbla landslagsuppdragen:

– Helst av allt vill jag spela med A-landslaget, men samtidigt lockar U21-EM i sommar och då är matchen mot Spanien viktig. Det blir inga problem att byta landslag om de bestämmer sig för den lösningen, säger han.

Om Marcus Berg och Rasmus Elm lämnar landslagstruppen inför Serbienmatchen kan det öppna plats för andra mer opröv-ade spelare i A-sammanhang, som Valladolids Henok Goitom.

ARTIKELN HANDLAR OM