Nannskog berättar om petningen

"Aldrig känts bättre att bli utanför"

FOTBOLL

Han hoppades ända in i det sista. Men när Daniel Nannskog via SVT:s text-tv fick beskedet att han inte var uttagen i VM-kvaltruppen mot Portugal deppade han inte ihop.

– Jag köper Lagerbäcks VM-kvaltrupp till 100 procent, säger han till Sportbladet.

Foto: BILDbyrån
Neej! Det blev ingen plats i VM-kvaltruppen mot Portugal för Daniel Nannskog. Men han var inte så deppig för det.

Stabaeks 34-årige målspruta Daniel Nannskog fick speltid mot såväl USA som Mexiko under landslagets januariturné. Likaså under i träningsmatchen mot Österrike. Men när förbundskapten Lars Lagerbäck under tisdagen presenterade truppen mot Portugal i VM-kvalet och den efterföljande träningsmatchen mot Serbien fanns inte Nannskog med.

Inte besviken

– Jag känner mig absolut inte besviken, jag köper truppen till 100 procent. Det var inte förvånande när "Henke" och Elmander fanns med i snacket, säger Nannskog till Sportbladet.

– Johan gör det bra i Premier League och den rankas nog högre än norska ligan, haha.

"Inte i superslag"

Lagerbäck tog ut Henrik Larsson, Marcus Berg, Markus Rosenberg och Johan Elmander på forwardsplatserna.

– Det är de fyra bästa för tillfället, så det känns logiskt. Det är för tidigt för mig, vi har precis börjat försäsongen och jag är inte i superslag, jag vet att Roland Andersson har sett mig nyligen och han upptäckte säkert det då.

Var det någon uttagning som överraskade dig?

– Nej, det var den absolut förväntade. Men det var helt rätt att ta med Rasmus Elm, han var en pigg överraskning i landslaget under januariturnén, säger Nannskog.