”Vi – eller Sverige”

Portugal pressatt inför ödesmatchen: ”Vi spelar om VM”

Foto: Scanpix
hårt tryck Portugals förbundskapten Carlos Queiroz och mittfältaren Tiago under gårdagens träning. Portugal måste vinna matchen på lördag för att ha chans på VM – i alla fall enligt dem själva.
FOTBOLL

PRAIA D’EL REY. Sverige har allt att vinna.

Portugal en VM-plats att förlora.

Pressen är hård på portugiserna.

– På lördag spelar vi om VM, det är vi eller de, säger Hugo Almeida. 

Sol ute och sol i sinne. Portugals spelare utstrålade harmoni på träningen

i går där man spelade fotbollstennis och övade inlägg och uppspel. Under ytan lurar dock allvaret. Alla medger öppet att det här en match som Portugal inte får förlora. Inte ens oavgjort duger för portugiserna.

– Vi måste vara mycket koncentrerade på lördag. Ni kanske saknar er största stjärna men alla vet att Sverige är ett kompakt lag med bra lagkänsla och som är skickligt på att försvara sig, säger Danny till Sportbladet.

”Vi måste vinna”

Han, liksom alla Portugals spelare, säger att den största pressen är på dem och inte på Sverige. 

– Jag är säker på att vi spelar om en plats i VM nu, bara ett lag av oss två går vidare. Det är vi eller Sverige. Precis så mycket gäller det på lördag och vi får inte förlora. Den här matchen måste vi vinna, säger Hugo

Almeida.

”Blir en tuff match”

Portugal har en match mer spelad än Sverige och pressen att ta tre poäng på hemmaplan är stor.

– Det kommer att bli en öppen och väldigt tuff match. Även om Sverige inte har Ibrahimovic är det ett bra lag som alltid spelar som ett lag. Vi får hoppas även på att vi har den tur vi inte hade senast borta mot dem, säger Almeida.

Chelseas Deco tränade inte i går och det är högst osäkert om han kan spela på lördag, något som vore ett tungt avbräck för Portugal.

– Vi behöver alla våra bästa spelare. Det kommer att bli svårt nog ändå och kräva hundraprocentigt fokus, säger Raul Meireles.

Kräver vinst

Porto-spelaren medgav inför pressuppbådet att spelarna känner att alla förväntar sig – och kräver – vinst av dem.

– Visst är det så. Pressen på oss är väldigt, väldigt stor. Men vi har ett mycket bra lag. Det Portugals folk inte tvunget ska vänta sig är fint spel. Det enda som är viktigt är att vi vinner, inte hur vi vinner, säger Meireles.