12.30: Sportbladet.se rapporterar direkt från landslagets träning

Marcus Leifby punktmarkerar Blågult inför kvalrysaren mot Portugal

FOTBOLL

ESTORIL. Andra dagen med svenska fotbollslandslaget, andra träningen.

Sportbladet.se:s reporter Marcus Leifby punktmarkerar blågult inför lördagens kvalmöte mot Portugal.

Här, från 12.30, ger vi er direktrapporter från träningen.

Häng med!

13.04

Även om jag fortfarande tror att Sebastian Larsson spelar till höger och Chippen till vänster... lite mer säkra kort, lite mer defensivt tänk med Seb på kanten. Seb har inte gjort en dålig landskamp än, jobbar alltid stenhårt, spelar säkert...


13.02

Både Lasse och Roland ger tydliga instruktioner till Samuel Holmén... och han gör precis som han blivit tillsagd och får beröm av Lagerbäck... ”härlig förflyttning Samuel”...

Samuel till vänster på lördag? Det är fan inte omöjligt. Han lirade från start mot Portugal hemma och gjorde en bra match. Han lirade från start mot Ungern, avgjorde och gjorde sin bästa landskamp så här långt...

Samuel till vänster på lördag?

Det är inte alls omöjligt. Inte alls...


12.55

Ännu varmare i dag, här på Estádio António Coimbra da Mota... Säkert 25 grader varmt i dag och det är helt perfekta förhållanden... både för spelarna och för oss, presspacket.

Lite spelövningar nu... Lagerbäck väljer att matcha ett mittfält med Kim och Anders i mitten, Holmén och Rasmus Elm på kanterna, Elmander och Henke på topp...

Sen kör han en trebackslinje med Nilsson, Majstorovic och Edman.

Vi ska nog inte dra alldeles för stora växlar av det... men några stycken, lite mindre, kan vi i alla fall dra... som att Svensson och Källström kommer att spela från start på lördag. Precis som Elmander och Henke.

Men Rasmus och Holmén?

Från start?

Mot Portugal?

I ett VM-kval?

Borta?

Nää....

12.50

I går var det kändistätt här, hrmm.. nåja..., Stefan Schwarz var ju här i alla fall.. Och ett 50-tal barn som lekte och skrek och förde ett jäkla oväsen. De är borta i dag, Schwarz lika så.

Bank är ju här i och för sig... och Patrick Ekwall. Visste ni att TV4 valt att peta Ekwall som krönikör på söndagarna? Jo för fan.

Vem han petas av?

Ingen.

Det måste vara surt. Det är ungefär som att Lars Lagerbäck väljer att peta... tja, låt säga Kim Källström, inför matchen mot Portugal på lördag... och ersätter... inte med någon. Han ställer upp med tio man...

Ska se om jag vågar mig fram till Ekwall lite senare för en kommentar om petningen...

Vill ni ha det?

Och vad tycker ni om Fyrans beslut? Kanon eller kalkon?


12.47

Och så lite passningsövning, utan motståndare som flåsar i nacken, och där noterar vi att Daniel Majstorovic slår den sämsta passningen så här långt under den här samlingen. Stenhård, helt utan adress, rätt ut i ingenstans... Lika bra att göra sig av med den på träning.

Målvakterna har kört för sig ett tag och för en liten stund sedan så gjorde Andreas Isaksson ett av de snyggaste målen som gjorts på en landslagsträning (av en målvakt). Isak hängde in en med en perfekt cykelspark.

Eddie Gustafsson, som saknades i går, tränar i dag.

Ni undrar kanske varför det helt plötsligt är tre målvakter på träningen? Johan Wiland är ju här också... Troligtvis skickas Andreas Isaksson hem efter matchen mot Portugal på lördag och då är det bara två kvar till onsdagens landskamp mot Serbien.

12.40

Spelarna kör lite kvadraten nu.

Landslagschefen Lars Richt kör lite med målvakterna och dammar på rätt bra med vänstern. Det är oklart hur gammal Richt egentligen är. Vissa hävdar att han är 230 bast. Klart är i alla fall att han spelat i samtliga divisioner i det svenska seriesystemet i fotboll.

Det är sant.

I allsvenskan spelade han med Linköpingslaget Derby.

Nu händer det grejer. Chippen har vänt på steken och springer nu åt det andra håller, motsols...

12.30

Okidoki, dags för en ny träning med landslaget. Fokus försvarsspel i dag har farbror Lagerbäck avslöjat, om jag inte minns helt fel...

Välkomna tillbaka till Estádio António Coimbra da Mota. Fotbollslaget Estorils hemmaarena i semesterparadisen Estoril, ett par mil utanför Lissabon.

Arenan är passande nog färgad i blått och gult...

Alla spelare ser ut att träna i dag – Chippen har joggingdojsen på så det blir nog en lugn träning för vårt Persien-proffs.