”Rädd för Ronaldo””

Portugals spelare försvarar stjärnan: Van vid skitsnacket

1 av 2
FOTBOLL

PRAIA D’EL REY. Portugals spelare avfärdar Henrik Larssons utspel om Ronaldos filmningar.

– Cristiano är van vid den här typen av skitsnack, säger Bruno Alves. 

Efter Portugals förmiddagsträning i går mötte Portos Bruno Alves medierna. Han blev också den förste att officiellt kommentera Henrik Larssons uttalanden om att Ronaldo slänger sig och att Larsson ska prata med domaren före matchen.

– Vi ska inte ta det här alltför allvarligt utan bara spela vårt spel. Cristiano kommer att spela sitt vanliga allra bästa spel, det kan ni vara säkra på, säger Alves.

Påverkas inte

Han anser att Sveriges ”psykningar” om filmande portugiser inte är något att bry sig om.

– Cristiano har många gånger i England blivit anklagad för att slänga sig. Han är van vid den här typen av skitsnack runt honom. Alla har åsikter om en så bra spelare, men han kommer inte att påverkas och inte vi heller, säger Alves.

Senare på eftermiddagen kommenterade även Duda, till vardags i Malaga utspelet genom att konstatera:

– Det var inte genom att slänga sig som Ronaldo blev utsedd till nummer ett i världen... Men han (Larsson) är kanske rädd för Ronaldo

eftersom han säger så här.

”Inget vi pratar om”

Atletico Madrids Maniche ville undvika hårda ord men sa, apropå att Larsson sagt att han ska prata med domaren:

– Han är en stor spelare och alla tänker och säger det de vill. Vi ska försöka att

inte tänka på det här och

inte låta det störa oss utan bara spela vårt spel och spela bra fotboll. Det är det enda viktiga. 

Målvakten Eduardo Carvalho är av samma åsikt. Han rycker på axlarna och börjar gå när Larssons uttalanden kommer på tal.

– Det är inget vi pratar om eller lägger kraft på. Alla får säga vad de vill.

FAKTA

Tre omfattande Ronaldofilmningar

I VM-bronsmatchen 2006 mot Tyskland faller Ronaldo, strax utanför straffområdet efter en vacker dribblingsraid, utan att tyske mittbacken Christian Metzelder är ens i närheten av honom. Ingen åtgärd från domaren.

I VM-semin 2006 mot Tyskland söker Ronaldo straff genom att falla, trots att han är bakom backen Willy Sagnol, när han inte når fram till bollen. Sagnol blir alldeles vansinnig på Ronaldo trots att domaren inte varnar honom.

Ronaldo faller på målvakten i en ligamatch mot Middlesbrough i december 2006. Han får straff och United vinner sedan med 2–1. Boros manager Gareth Southgate blir vansinnig och anklagar Ronaldo för att vara en filmare. Därmed inleddes ett långvarigt bråk mellan klubbarna om Ronaldo som filmare.

Sammanställning: Johan Flinck