"Modigt Lagerbäck"

Ex-förbundskaptenen Tommy Svensson hyllar uttagningarna av Rasmus Elm och Adam Johansson

FOTBOLL

Rasmus Elm och Adam Johansson startar enligt Sportbladets uppgifter i kvällens match mot Portugal. Lars Lagerbäcks startelva får bra betyg av Tommy Svensson, förbundskaptenshjälten från VM 1994.

– En modig startelva, men även logisk, säger Svensson till Sportbladet.

Foto: Lasse Allard
Tommy Svensson, som förde landslaget till VM-brons 1994, gillar Lagerbäcks startelva inför kvällens VM-kvalmatch mot Portugal.

Adam Johansson petar den matchotränade Erik Edman och tar hand om vänsterbacksplatsen. Rasmus Elm får förtroende från start på högerkanten, Samuel Holmén på vänsterkanten. Och Daniel Majstorovic petar Petter Hansson och bildar mittlås tillsammans med Olof Mellberg.

"Har ett fantastiskt bollsinne"

En del beslut var oväntade – men startelvan mot Portugal i kväll hyllas av förre förbundskaptenen Tommy Svensson.

– Erik Edman har nog inte kommit ifatt än, så att Adam får starta var ett förnuftigt val. Jag såg honom i supercupfinalen och han var riktigt stabil, säger Svensson till Sportbladet.

Rasmus Elm då?

– Det trodde jag nästan, han har ett fantastiskt bollsinne och är en mycket bra passningsspelare.

Tror på oavgjort

Vad kan du annars säga om startelvan?

– Holmén går bra i Bröndby så jag förstår att han spelar i stället för Wilhelmsson. Det är en modig startelva, men samtidigt logisk. Jag kan inte säga att jag är speciellt förvånad över någon position.

Så vad kan vi hoppas på i kväll?

– Jag tycker att vi kan hoppas på oavgjort, 1–1. Då har Portugal tappat ytterligare två poäng, till råga på allt på hemmaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM