”Jag är redo att ställa mig öga mot öga med Ronaldo”

Skrällen Johansson om kvällens match

Foto: Bildbyrån
Adam Johansson.
FOTBOLL

PORTO. Lars Lagerbäck överraskar stort i kväll mot Portugal.

De största skrällarna: både Adam Johansson och Ramus Elm är med från start, enligt Sportbladets uppgifter.

– Jag är redo att ställa mig öga mot öga med Ronaldo. Han ska vara bra har jag hört, säger Adam Johansson inför matchen.

Förbundskapten Lars Lagerbäck hade sin startelva klar redan inför resan till Cascais.

Inget har omkullkastat hans planer i veckan, sade han tidigare i veckan.

Startelvan är som alltid hemlig men enligt Sportbladets källor blir det flera oväntade drag av förbundskaptenen ikväll.

De största skrällarna är Rasmus Elm, Kalmar FF och Adam Johansson, IFK Göteborg. Adam går före en matchotränad Erik Edman. När Adam Johansson plockades ut i truppen berättade han för Sportbladet att han är redo att möta världens bästa spelare Cristiano Ronaldo i Porto:

”Min största utmaning hittills”

– Det blir min största utmaning hittills, helst på deras hemmaplan inför deras hemmapublik.

Lagerbäck väljer också, enligt Sportbladets uppgifter, Kalmar FF:s mittfältare Ramus Elm, som gjorde succé när han spelade sin första riktiga landskamp mot Österrike nyligen.

Anders Svensson lär inte blivit förvånad.

– Ramus är en väldigt klok spelare som jobbar hårt och läser spelet bra. Han har en väldigt fin högerfot. En väldigt modig spelare. Han är definitivt en av konkurrenterna till att starta, sa han tidigare i veckan.

Mest överraskande i truppen är att Christian Wilhelmsson inte finns med. Han har visat kanonform i Al-Hilal, frågan är om hans muskelkänning spelat in. Samuel Holmén, Bröndby, får chansen till vänster på mittfältet. Han gjorde en stor match mot Portugal på Råsunda i höstas.

– Den matchen gav mig stort självförtroende. Jag vet att jag klarar av att prestera på den här nivån, säger Samuel Holmén.