VM-drömmen lever

Sverige klarade 0–0 mot Portugal på bortaplan i VM-kvalet

FOTBOLL

Sverige åkte till Porto och lyckades hindra Cristiano Ronaldo, Deco, Simao och de andra portugisiska stjärnorna från att göra mål. VM-kvalmatchen slutade 0–0 – och Sverige är fortfarande obesegrat.

– En poäng var viktigt för resten av kvalet. Hela gänget gör en gedigen arbetsinsats, säger förbundskapten Lars Lagerbäck i TV6.

Lars Lagerbäcks "svenska" startelva med fyra spelare från allsvenskan klarade 0–0 mot Portugal. Men det var nära baklängesmål många gånger. Bästa svenska chansen hade Johan Elmander, som på ett lysande inlägg från Rasmus Elm dock fick bollen för långt i från sig.

Ronaldo höll inte Unitedklass

Den svenska backlinjen med Mikael Nilsson, Olof Mellberg, Daniel Majstorovic och Adam Johansson gjorde ett strålande jobb. Men Manchester United-stjärnan Cristiano Ronaldo höll inte Premier League-klass – och det var nog de tillresta svenska fansen glada över.

– Portugal löpte väldigt mycket utan boll och vi fick verkligen jobba stenhårt i försvaret. Men det gör spelarna på ett fantastiskt sätt, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck i TV6.

Tre byten i andra halvlek

Lars Lagerbäck satsade på tre byten i andra halvlek. Ut: Anders Svensson, Samuel Holmén och Johan Elmander. In: Christian Wilhelmsson, Sebastian Larsson och Marcus Berg. Men det blev inga mål framåt.

– Tyvärr tappade vi boll lite för ofta när vi skulle ställa om, fortsätter Lagerbäck.

Och efter matchen buade publiken ut sitt Portugal: man hade inte klarat av uppgiften att göra mål på Sverige.