”Svår match för oss”

Ronaldo var säker på seger – före matchen

FOTBOLL

PORTO. Sent i natt var Cristiano Ronaldo besviken men vägrade släppa hoppet.

– Jag tror fortfarande på VM.

Foto: afp

Före matchen var han säker på seger.

Stor besvikelse. Det var känslan hos alla Portugals spelare efter bara 0-0 mot Sverige när Sportbladet mötte dem i mixade zonen efteråt. Cristiano Ronaldo ville hellre prata om Sverige i hans ögon inte särskilt rolgia spel än varför inte Portugal lyckades överlista det blågula försvaret.

– Sverige spelar väldigt defensivt. Det visste vi när vi kom hit att de skulle göra. De klev inte upp över halva planen någon gång, sa Ronaldo.

När han fick frågor om domaren sa han bara:

– Jag ville inte diskutera domaren.

Cristiano Ronaldo lovade seger inför matchen men medger att läget är tufft.

– Det här var en svår match för oss. Men jag tror forfarande på Sydafrika.

Än mer besviken var Real Madrid-stjärnan Pepe.

”Blir svårt för oss att nå VM”

– Vi var favoriter men kunde inte leva upp till det. Det står nog mellan Sverige och Danmark nu, säger han och fortsätter:

– I teorin har vi chansen men det blir väldigt svårt för oss att nå VM nu. Men vi spelade bra fotboll i dag och det ska vi göra i de återstående matcherna med. Vi ska kämpa in i det sista.

Ytterst nedstämd var också Hugo Almeida.

– Laget är ledset förstås. Nu måste vi vinna alla matcher som återstår i VM-kvalet. Det är inte omöjligt men blir såklart svårt.

Även Bruno Alves tror att det kan bli mycket tufft att nå VM nu.

– Vi hade spelet i dag, vi skapade många chanser, men vi hade fortfarande svårt att göra mål. Bollen gick inte in. Då blir det så här. Vi är alla lika besvikna, säger han och fortsätter:

– Det finns en chans om alla resultat går vår väg och vi vinner alla matcher som är kvar men helt klart har nog Sverige och Danmark ett bättre utgångsläge just nu.