Ex-djurgårdare kan krossa svenska VM-drömmen

MÅLSKYTT Sören Larsen (till vänster) har ett imponerande målsnitt i landslaget – tio mål på 14 matcher.
FOTBOLL

Här är spelaren som kan spela bort Sverige från VM.

Ex-djurgårdaren Sören Larsen gjorde två mål när Danmark slog Malta borta med 3–0.

– Danmark kan alltid räkna med mig, säger matchhjälten.

På förhand en munsbit – Malta på bortaplan. Och Dan-mark hade inga som helst problem med att besegra gruppens blåbärsgäng. Den förre Djurgårdsanfallaren Sören Larsson gjorde två mål i början av matchen och därefter var kvalgruppens ledarlag aldrig i fara. Men trots den enkla segern var förbundskaptenen Morten

Olsen missnöjd efteråt.

– Vi fick inte ordentlig fart på bollen. Underlaget gjorde det svårt, men vi visade inte tillräckligt med initiativförmåga. Vi ska vara mer dominanta, säger han till Ekstra Bladet.

”Jag är superlycklig”

Dubble målskytten Larsen, som har ett fantastiskt målsnitt i landslaget med tio mål på 14 matcher, var däremot desto nöjdare.

– Jag är superlycklig. Jag vill visa att Morten Olsen och Danmark alltid kan räkna med mig, säger han till Ekstra Bladet.

Framgången kom lägligt för anfallaren som har svårt att få speltid i sin franska klubb Toulouse.

– När man har det som jag har det i klubblaget är det härligt att komma till landslaget och visa att jag kan göra mål.

Ungern leder gruppen

Även gruppens outsider Ungern fortsätter att göra bra resultat. Den 27-årige anfallaren Sándor Torghelle gjorde matchens enda mål i första halvlek när

Albanien besegrades på bortaplan. Segern i Tirana – där Sverige bara fick 0-0 i höstas – betyder att Ungern håller andraplatsen i gruppen.