Lagerbäck orolig för Isaksson

FOTBOLL

CARSON, LOS ANGELES. Förbundskapten Lars Lagerbäck oroas över att inget händer kring Andreas Isaksson, 26.

Halva transferfönstret har gått, "Isak" är fortfarande kvar i Manchester City.

– Jag vet ju inte ens om han om han får spela B-lagsmatcher, och matcher måste han ju ha i någon form och viss mängd för att han ska kunna spela i landslaget, säger Lagerbäck till sportbladet.se.

Foto: BILDBYRÅN
Lasse Lagerbäck.

Andreas Isaksson är fast i City-managern Sven-Göran "Svennis" Erikssons frysbox och halva transferfönstret har gått. Ska "Isak" spela A-lagsfotboll i en icke-skandinavisk klubb måste något hända inom de närmaste två veckorna.

– Men jag har inte hört om det är något på gång, säger Lars Lagerbäck.

”Det är ju inte bra”

Börjar det kännas oroande inför EM?

– Ja, det är klart att det är ju inte bra om han blir kvar i City och inte kan konkurrera sig till någon form av A-lagsfotboll. Jag vet ju inte ens om han om han får spela B-lagsmatcher, och matcher måste han ju ha i någon form och viss mängd för att kunna spela i landslaget.

Hur ser du på om han skulle bli kvar i City under våren och inte få speltid?

– Då får man titta på om han spelar B-lagsmatcher och bedöma honom kontra de andra målvakterna utifrån det. Det är inte mycket annat man kan göra, säger Lagerbäck.

Lars Lagerbäck har inga planer på att ringa upp Isaksson och uppmana honom att byta klubb.

– Det initiativet måste komma från spelaren själv. Det handlar ju både om deras fotbollsliv och privata liv. Det har hänt att spelare ringt och bett om råd, det är inte vanligt, men det har hänt att de kollat vad jag tycker, säger Lagerbäck som dock inte haft någon kontakt med "Isak" sedan december.

Viktigt på lördag

Blir Andreas Isaksson utan matcher under våren får Rami Shaaban med stor sannolikhet vakta målet i fotbolls-EM i Schweiz/Österrike.

På lördag mot USA har Rami chansen att visa att han ska göra det oavsett. Förbundskapten Lagerbäck medger att matchen är viktig för den – i dagsläget – svenske andrekeepern.

– Det är alltid viktigt att spelarna visar vad de kan. Det är visserligen början av säsongen, man kan inte dra för stora växlar, men varje match är viktig, säger Lagerbäck.