”Jag levererar under press”

Shaaban redo bli nummer ett

FOTBOLL

CARSON, LOS ANGELES. På lördag börjar allvaret för Rami Shaaban.

Han står i landskampen mot USA – och lär stå kvar där över fotbolls-EM om inte Isaksson hittar ny klubb.

– Jag kan leverera under press, säger Shaaban, 32.

Foto: Foto: Eivind Vogel-Rödin
Shaaban har platsen som landslagets förstemålvakt inom räckhåll.

Andreas Isakssons problematiska situation i Manchester City kombinerat med att Rami Shaaban har en stark säsong bakom sig i norska Fredriksta innebär att Sverige inom en ganska snar framtid kan ha en ny förstemålvakt.

Sportbladet träffar Rami efter en landslagsträning på Home Depot Center. Shaaban håller med om att han är ännu bättre nu är under VM 2006.

”Mer erfarenhet”

– Jag har fått mer erfarenhet och fler landskamper, självklart är det ett plus, säger Rami.

Om konkurrenssituationen med Isaksson har Rami sin uppfattning klar:

– Det optimala hade ju varit att vi båda spelade varje match i klubblaget. Men det är bara för Andreas att gilla läget och hoppas att det öppnar sig.

När du hoppade in en match under VM 2006 slog du ur underläge. Nu kan du hamna i ett läge där folk förväntar sig att du ska leverera, att du kommer till EM som Sveriges förstemålvakt?

– Självklart är det så. Men i Fredrikstad har jag haft pressen på mig som landslagskeeper att prestera varje match i 26 omgångar. Det har gått bättre i år än förra året. Det känns som jag kan hantera det ganska bra.

”Ganska komiskt”

Var han spelar den här säsongen vet Rami inte i dagsläget, men för EM spelar det ingen roll, anser han.

– Ett klubbbyte inom Skandinavien påverkar nog inte så mycket, skulle jag däremot flytta ut i Europa till en större klubb kanske det hade spelat in.

Som sportbladet.se avslöjade i går börjar Rami tröttna på att Hammarby inte lyckas få fram pengarna att lösa honom från Fredrikstad.

– Hammarby får ju göra på sitt sätt, men det här är inget jag är van vid, om man ska vara diplomatisk. Det är ganska komiskt. Men det är bara att gilla läget.

– Jag är inställd på att resa hem till Fredrikstad efter landslagslägret. Sedan får vi se vad som händer, säger Shaaban.