”Ingen vill lägga 10-20 miljoner”

Priset och åldern håller Svensson kvar i Sverige

FOTBOLL

CARSON, LOS ANGELES. Här är Elfsborgs prislapp på Anders Svensson: 20 miljoner kronor.

Därför räknar landslagsveteranen med att avsluta karriären i Sverige – trots att han är given i landslaget och siktar mot VM 2010.

Foto: Bildbyrån
Dyrgrip Elfsborg vill ha 20 miljoner för att släppa Anders Svensson.

Intresserade utländska klubbar saknas inte efter Anders Svenssons senaste landslagsår. Han var ordinarie framför Kim Källström på den centrala, mer offensiva, mittfältspositionen.

Men Anders Svensson – 32 år och 85 landskamper – stannar i Elfsborg karriären ut.

”Funnits intresse”

– Jag vet att det har funnits intresse, men sanningen är att klubbar i Europa inte skulle lägga massa pengar på en kille som är 32.

– Även om jag håller på den nivån i tre år till skulle de aldrig lägga 10–20 miljoner på en 32-åring, speciellt inte en svensk 32-åring.

Är det vad Elfsborg hade begärt?

– Ja, nånstans runt 10–20 miljoner. Jag tror inte de är så sugna på att släppa mig och jag har inget jättebehov av att flytta heller. Jag trivs bra och känner revanschlust efter fjolåret, säger Anders Svensson.

Satsar mot VM 2010

Hur länge han fortsätter spela fotboll vet han inte i dagsläget, men han satsar gärna mot ett eventuellt VM i Sydafrika 2010. Då skulle Anders Svensson vara 34.

– Det är väl ingen ålder. Kolla på Niclas Alexandersson till exempel. Han är 37. Och Henke Larsson, han skulle lätt hålla i landslaget. Men det går ju inte att tvinga honom.

Du tänker satsa mot ett eventuellt VM i Sydafrika 2010?

– Ja, om jag fortfarande tillför något då. Sedan är det upp till Lasse och Roland att avgöra det. Men håller kroppen och man är tillräckligt bra så vill man spela i landslaget så länge man kan, säger Anders Svensson.

”Åldrats väldigt bra”

För att understryka sin ungdom berättar han att det kom fram ett par personer under den basketmatch som landslagstruppen besökte i går – LA Lakers mot Phoenix Suns – och undrade om han spelade för det svenska ungdomslandslaget.

– När jag berättade att jag var 32 tyckte de att jag hade åldrats väldigt bra, säger Anders Svensson med ett skratt.