Besked i kväll: Isak står mot Turkiet

Lagerbäcks förtroende står fast: Jag tror det är fullt möjligt att det räcker med att spela B-lagsmatcher för honom

Foto: Emil Malmborg
FOTBOLL

Äntligen, Isak...

Lasse Lagerbäcks grundmurade förtroende för den svenske landslagsmålvakten står fast:

I morgon startar Andreas Isaksson i den viktiga EM-förberedande träningslandskampen mot Turkiet.

Den utfryste målvakten har inte spelat A-lagsfotboll sedan den 15 december när han stod i Manchesters Citys 4–2-seger över Bolton, men i morgon på Inönü-stadion i Istanbul får han chansen igen i landslaget.

Lasse Lagerbäcks förtroende för sin långvarige förstemålvakt är alltså fortsatt grundmurat och inte ens B-lagsspel med City under månaderna fram mot EM-slutspelet verkar påverka förbundskaptenen närmnvärt.

– Jag tror det är fullt möjligt att det räcker med att spela B-lagsmatcher för honom, sa Lageräck vid en presskonferens i Istanbul i dag.

Isak själv är förstås väl medveten om att situationen i klubblaget satt honom i ett läge där landskamperna inför EM blir än mer viktiga för att få speltid på hög nivå.

– Det är klart landskamperna som kommer är viktiga, säger Isaksson – som samtidigt verkar inställd på att kämpa sig tillbaka till Citys A-lag.

– Det är bara att träna på och få så många B-lagsmatcher som möjligt och försöka ta en plats i laget, givetvis siktar jag fortfarande på det, det kan gå snabbt i fotboll.

Framför Isaksson väljer Lagerbäck och Roland Anderson att starta med följande lag: Fredrik Stoor, Daniel Majstorovic, Petter Hansson, Mikael Nilsson – Anders Svensson, Sebastian Larsson, Kim Källström, Kennedy Bakircioglü – Marcus Berg, Markus Rosenberg.

Både färska Sebastian Larsson och Marcus Berg testas alltså direkt.

– Jag vill se att vårt spel fungerar, att de nya förstår vårt spel och kan smälta in i det, säger Lars Lagerbäck.

Den svenska ledningen har redan på förhand aviserat att det blir minst två eller tre förutbestämda byten, varav ett eller två i halvtid.

– Men resultatet är alltid viktigt. Det är viktigt att man skapar vinnarkultur. Det blir en avvägning mellan att göra bra resultat och testa spelare, säger Lagerbäck.

FAKTA

Så startar Sverige

Målvakt: 1 Andreas Isaksson.

Backlinje: 2 Fredrik Stoor, 3 Daniel Majstorovic, 4 Petter Hansson, 5 Mikael Nilsson.

Mittfält: 8 Anders Svensson (K) - 7 Sebastian Larsson, 6 Kim Källström, 9 Kennedy Bakircioglü.

Anfall: 10 Marcus Berg, 11 Markus Rosenberg.

Avbytare: 12 Rami Shaaban (mv), 13 Matias Concha, 14 Peter Larsson, 15 Behrang Safari, 16 Andreas Dahl, 17 Samuel Holmén, 18 Johan Elmander, 19 Dusan Djuric.

TV: Matchen sänds i TV 3, 19.30 svensk tid