”Chippen” petas i VM-kvalet

Lagerbäck: ”Har inte varit tillräckligt bra helt enkelt”

FOTBOLL

Förbundskapten Lars Lagerbäck har tagit ut truppen som som ska möta Ungern och Malta, 5 respektive 9 september, i ödesmatcherna i VM-kvalet. Och Christian ”Chippen” Wilhelmsson petas.

– Han har inte varit tillräckligt bra helt enkelt, säger Lars Lagerbäck på dagens presskonferens.

Foto: Stefan Jerrevång

Lars Lagerbäck fortsätter att motivera petningen av Al Hilal-proffset Christian Wilhelmsson som har 59 landskamper i bagaget.

– Vi har valt att inte ta med Christian, han har inte haft en bra landslagssäsong det här året, vi känner att vi lämnar honom. Vi upplever att det har låst sig lite för Christian i landslaget, säger Lars Lagerbäck.

Roland Andersson har pratat med ”Chippen”

Christian Wilhelmsson debuterade i landslaget 31 januari 2001 i en 0–0-match mot Färöarna. Sveriges assisterande förbundskapten Roland Andersson har pratat med Wilhelmsson.

– Han respekterar beslutet men är besviken över att inte bli uttagen. Totalt sett tycker vi inte att han fått ut det han har. Han har försökt och haft bra inställning. Det var inga bad feelings. Det är såna beslut man måste kunna ta som tränare, och som spelare måste man kunna ta emot såna beslut, säger Andersson och betonar att Wilhelmsson har alla chanser i världen att återta sin landslagsplats.

Lagerbäck: ”Det är enkel matematik”

Lars Lagerbäck hymlar inte om att läget i VM-kvalgruppen är prekärt när det avancemang till VM i Sydafrika nästa år. Ungern står för motståndet 5 september på Ferenc Puskás-stadion i Budapest. Och fyra dagar senare väntar Malta på Nationalstadion i Valletta.

– Det är ganska enkel matematik egentligen, det krävs två segrar.

I Henrik Larssons skadefrånvaro är Zlatan Ibrahimovic lagkapten för Sverige i matcherna mot Ungern och Malta.

FAKTA

SPELARNA SOM SKA GE OSS SYDAFRIKA

Målvakter: Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, John Alvbåge, Örebro, Eddie Gustafsson, Salzburg.

Försvarare: Andreas Granqvist, Groningen, Petter Hansson, Rennes, Mikael Lustig, Rosenborg, Daniel Majstorovic, AEK Aten, Olof Mellberg, Olympiakos, Mikael Nilsson, Bröndby, Behrang Safari, Basel, Oscar Wendt, FC Köpenhamn.

Mittfältare/anfallare: Marcus Berg, Hamburg, Rasmus Elm, Kalmar, Johan Elmander, Bolton, Samuel Holmén, Bröndby, Tobias Hysén, IFK Göteborg, Zlatan Ibrahimovic, Barcelona, Kim Källström, Lyon, Sebastian Larsson, Birmingham, Anders Svensson, Elfsborg, Ola Toivonen, PSV Eindhoven, Pontus Wernbloom, AZ Alkmaar. (TT)

ARTIKELN HANDLAR OM