Bebisskräck

Isaksson kan missa ödesmatchen – då är spelarna oroliga: Klart att det är en nackdel

FOTBOLL

ATEN/EINDHOVEN. Sverige kan tvingas klara sig utan Andreas Isaksson, 27, i VM-kvalet mot Ungern – i en match som Blågult inte har råd att förlora.

Det skapar osäkerhet i landslagstruppen.

– Andreas är den vi är mest samspelta med, säger Daniel Majstorovic.

Foto: Bildbyrån
Andreas Isakssons hustru Marielle väntar parets andra barn. Förlossningsdatum är beräknat 9 september, samma dag som Sverige möter Malta.

Den svenske förstemålvaktens hustru, Marielle Isaksson, väntar parets andra barn. 9 september, samma dag som Sverige möter Malta borta, är beräknat förlossningsdatum i Holland.

– Det är klart att det är lite jobbigt. Men jag kan inte sitta här hemma och vänta bara.

– Händer det något så hinner jag hem, säger Isaksson.

Skulle Isaksson lämna truppen före lördagens drama i Budapest tvingas förbundskaptenen Lars Lagerbäck kasta in någon av de i landslagssammanhang mycket orutinerade målvakterna Eddie Gustafsson, 32, eller John Alvbåge, 26, mellan stolparna.

Känner ingen press

– Jag känner ingen press på grund av det. Fotbollsmässigt är det klart att det inte är något roligt läge. Men vi har tagit det här beslutet tillsammans, min fru och jag, säger Isaksson. Nu kör vi på det och hoppas på det bästa.

– Händer det något så åker jag hem och då fixar Eddie eller John det. Dom har varit med såpass mycket och spelat stora matcher att de har rutin att klara av den situationen.

Ungern är tvåa i VM-kvalgruppen, fyra poäng före Sverige. Klubblaget Debrecen har tagit sig till Champions League och fotbollsfeber råder i Ungern.

Ingen optimal situation

På lördag är Puskas Ferencs-stadion utsåld med 41 500 åskådare på plats.

Att Sverige i det läget kan tvingas byta de senaste årens givne förstemålvakt är ingen optimal situation säger det troliga svenska mittbacksparet.

– Eddie gjorde ett stabilt intryck (mot Finland) och spelar hela tiden i Salzburg och gör det okej där.

– Vi får hoppas det löser sig ändå, säger Olof Mellberg.

Daniel Majstorovic:

– Klart att Isak har en viktig roll, han tillför stabilitet bakåt. Vi har spelat tillsammans i stort sett varje match, så det är en trygghet. Eddie har kvalitéer också, han har en stor roll i sitt lag.

Men han är inte lika samspelt med er?

– Nej, det är han inte. Han har ju inte spelat lika många matcher med oss. Det är klart att det är en nackdel.

ARTIKELN HANDLAR OM