Zlatan kan missa Ungern-matchen

Även Mikael Nilsson haltade av

Foto: Thomas Johansson
Zlatan riskerar att missa matchen mot Ungern.
FOTBOLL

Osäkerheten är stor kring Zlatan Ibrahimovics skada och stjärnan kan missa matchen mot Ungern. Även Mikael Nilsson är ett orosmoment efter att han skadat foten under onsdagen träning.

– Zlatan är röntgad men det går inte att säga hur länge han kommer att känna smärta, säger Lars Lagerbäck.

Foto: Stefan Jerrevång
”Vi avvaktar”. Lars Lagerbäck kan bara vänta och se.

Lars Lagerbäck har problem inför VM-kvalet mot Ungern. Zlatan Ibrahimovic skadade knäet i söndagens ligamatch med Barcelona mot Sporting Gijon och det är osäkert om stjärnan kan spela.

– Det går inte att säga hur snabbt smärtan kommer att släppa, det går inte att bedöma i dag. Det är bara att avvakta, säger Lagerbäck.

Ibrahimovic röntgades efter ankomsten till Sverige. Enligt Lagerbäck gav undersökningen positiva svar, även om det inte säkrar ”Ibras” medverkan mot Ungern.

– Det är absolut inget allvarligt. Det är en vätskeansamling och går inte att säga om det tar en, två eller tre dagar. Jag utgår aldrig från någonting och han finns fortfarande med i mina beräkningar.

Nilsson avbröt träningen

Röntgenundersökningen utfördes på begäran av Ibrahimovics klubb.

– Han hade med sig ett önskemål från Barcelona om att vi skulle undersöka honom ordentligt. Sen har Anders (Valentin, landslagsläkare) haft kontakt med Barcelona och förklarat att det inte finns några skador på knäet.

Som om det inte vore nog skadade sig Mikael Nilsson under träningspasset. Nilsson satte sig i gräset med smärtor i foten, försökte sedan löpa igen innan han, efter en snabb diskussion med läkaren, valde att avbryta passet. Det är ännu osäkert hur allvarlig skadan är.

ARTIKELN HANDLAR OM